Dejlig, let og lækker ret fremstillet af den yngste i husstanden. Få ingredienser, kort tilberedningstid, minimal opvask. Kan man ønske sig mere?
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1942/462 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 60 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 365/87
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 3 porrer
- 1 dl friskpresset appelsinsaft (1½ – 2 appelsiner)
- 3 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1½ spsk. mild karry
- 400 g kyllingeinderfilet i strimler
- Ca. 3 dl grov bulgur
- 1½ grøntsagsbouillonterning
- 8 dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 150 g mangochutney
- Sojasauce
Sådan tilberedes kylling i pande med bulgur:
- Skyl porrerne, og skær dem i 1 cm tykke ringe.
- Pres 1 dl appelsinsaft.
- Lad margarinen blive gylden i en sauterpande.
- Tilsæt karry, rør lidt rundt, og lad den bruse af.
- Brun kødet i ca. 2 minutter.
- Tag kødet op, læg stanniol over for at holde det varmt.
- Kom bulgur i panden og svits i ca. 1 minut.
- Tilsæt bouillonterning udrørt i vandet, og lad bulguren koge ved jævn varme, under låg i ca. 3 minutter.
- Tilsæt porreringe (gem evt. lidt til pynt) og lidt salt, og kog videre uden låg i ca. 5 minutter.
- Vend kød og appelsinsaft i retten, og smag til med salt og peber
- Pynt med fintsnittet porre, og servér med mangochutney og sojasauce.
Dommen: