Grøntsagerne bliver rigtig lækre, når de blandes med hakket persille og hvidløg. Husk, at sørge for at gennemstege kyllingen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2498/595
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 424/101
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 4 kyllingebryst-fileter
  • 4 skiver (40 g) fedtfattig ost
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl hønsebouillon
  • ½ spsk. majsstivelse
  • 300 g rosenkål (frosne eller renset vægt)
  • 6 gulerødder
  • 250 g frosne bønner
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g frisk båndpasta

Sådan tilberedes kylling cordon bleu:

  1. Fjern evt. fedt fra brystfileterne, og læg en skive ost (evt. skåret i tern/strimler) på hvert stykke kød. Fold kødet sammen på midten og hæft med en tandstikker eller kødnål. Krydr med salt og peber.
  2. Steg kødet i olien i 7-8 minutter på hver side. Tag det op, og hold det varmt.
  3. Skyl og hak persillen. Pil og hak hvidløget fint.
  4. Kog grøntsagerne møre, og dryp dem af. Vend hvidløg og persille i.
  5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  6. Kog panden af med bouillon, kog skyen en smule ind, og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand (sovsen skal stadig være tynd). Hæld sovsen over kødet.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”