Kuller med citrusmarineret blomkål og krydrede kartofler er en eksplosion for dine smagsløg, samtidig med at det også er flot og farverigt at se på. Kartoflerne er lidt besværlige at lave, men de er helt sikker besværet værd. De er sindssygt gode, og de kan også spises kolde.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kullerfilet med skind
  • 1 blomkålshoved
  • ½ dl olivenolie
  • 1 salathoved
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 spsk. grøntsagsfond
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 limefrugt
  • 600 g nye kartofler (ikke for store)
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • ½-1 rød chilipeber – afhængig af størrelse og styrke
  • 2 spsk. god eddike – f.eks. brombæreddike
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 bdt. persille
  • 1 bdt. purløg
  • Flagesalt
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kuller med citrusmarineret blomkål og krydrede kartofler

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl blomkålen, og riv den på den grove side af rivejernet.
  3. Bland den med saften fra limefrugten og revet skal fra hele citronen.
  4. Lad det trække, mens resten af maden tilberedes.
  5. Skyl peberfrugterne, fjern kernerne. Halver peberfrugterne.
  6. Læg dem i ovnen med skindsiden opad, til skindet bliver sort – ca. 20 minutter.
  7. Skrub kartoflerne, og kog dem møre – kun lige netop, de må ikke koge ud.
  8. Hak løg, hvidløg og chili.
  9. Rist spidskommenfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte.
  10. Tilsæt olien på nær 1½ spsk., og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  11. Tilsæt eddike, de kogte kartofler og chilien.
  12. Drys med paprika, og svits kartoflerne, til de er gyldne.
  13. Drys med hakket persille, klippet purløg og flagesalt, lige inden servering.
  14. Tag peberfrugterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, før skindet fjernes.
  15. Blend peberfrugtkødet sammen med fond, og smag til med salt og peber.
  16. Rids skindsiden af fisken med en skarp kniv.
  17. Krydr den anden side med salt og peber.
  18. Steg fileterne på skindsiden i 1 spsk. olie i 2-3 minutter.
  19. Tag fileterne af panden, og lad dem hvile tildækket i 2 minutter.
  20. Smag blomkålen til med citronsaft, salt og peber.
  21. Skyl salaten, og pluk den i passende stykker.
  22. Dryp med den sidste halve spsk. olie.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning:1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1809/431
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    319/76
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med kuller

Kuller med tomater og dild i fløde

Kuller med tomater og dild i fløde

Kuller-filet med råstegte kartofler

Kullerfilet med råstegte kartofler

Krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot

Krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot

Bagt kuller a la florentine

Bagt kuller a la florentine

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kuller med citrusmarineret blomkål og krydrede kartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)