Mørt kød, god sauce og en gang ris, så er vi kørende. Velsmagende koteletter med legeret champignonsauce er rimeligt nemt og hurtigt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter + trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2303/548 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 593/141
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 4 koteletter
- 2 dl + 2 spsk. tør hvidvin
- 6 peberkorn
- Skal af ½ citron
- 1 kvist rosmarin
- 300 g champignoner
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 4 dl bouillon/nedkogt siet marinade
- 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½-1 dl koldt vand
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes koteletter med legeret champignonsauce:
- Bland en marinade af 2 dl vin, peberkorn, salt, citronskal og rosmarin.
- Læg koteletterne i marinaden, og lad dem trække – gerne natten over.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Tag koteletterne op af marinaden. Brun koteletterne på alle sider på en pande uden fedtstof. Krydr med salt og peber.
- Sæt panden i ovnen – tilsæt evt. lidt af marinaden – og lad dem stege færdig – 15-30 minutter afhængig af tykkelse.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Varm margarinen, og damp champignonerne heri et øjeblik.
- Hæld 4 dl væde (marinade og bouillon) ved, og kog svampene under låg ved svag varme 7-8 minutter.
- Tag champignonerne op.
- Jævn sovsen med majsstivelse, og kog saucen godt igennem.
- Pisk æggeblommerne med citronsaft og hvidvin og legér saucen hermed.
- Tilsæt svampene, og smag saucen til.
- Husk at legeret champignonsauce ikke må koge, efter den er legeret.
Dommen:
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!