Alt i en pande – næsten, for der skal også lige koges nogle linser. Eller ris, hvis I er mere til det end linser.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2328/554 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 559/134
Protein: 11 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 4 koteletter
- 3 spsk. mel
- 1/8 tsk. cayennepeber
- ½ tsk. paprika
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 løg
- 1 lille fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 ds. flåede tomater
- 1 tsk. engelsk sauce
- 1 dl græsk yoghurt
Tilbehør:
- 320 g røde linser
Sådan tilberedes koteletter i grøntsagssauce:
- Pil løget, og skær det i både.
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i lange strimler.
- Kog linserne efter anvisningen på posen.
- Bland 2 spsk. mel, salt, peber, cayennepeber og paprika.
- Vend koteletterne i blandingen.
- Lad margarinen blive gylden i en sauterpande, og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side.
- Tag dem op, og hold dem varme.
- Kom løg, presset hvidløg, rød og grøn peberfrugt i panden, og svits det i ca. 4 minutter.
- Tilsæt tomater med væde, engelsk sauce, salt og peber og bring saucen i kog.
- Læg koteletterne i saucen, og lad retten koge videre under låg i ca. 5 minutter.
- Rør græsk yoghurt og den sidste spsk. mel sammen til en jævning.
- Tag koteletterne op af stegepanden, og hold dem varme.
- Hæld jævningen i saucen, og lad den koge ca. 3 minutter under omrøring.
- Smag til.
- Læg koteletterne tilbage i panden, og servér med de kogte linser.
Dommen: