Det tager lidt tid at lave kåldolmere med lam, og der skal gang i mange gryder og potter og pander. Men den smager altså også dejligt og er besværet værd. Icebergsalaten kan udskiftes med kinakål, der er kraftigere og derfor nemmere at arbejde med.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 75minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2604/620 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 386/92
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 8 hele blade icebergsalat
- 800 g kartofler
- 1 æg
- ½ tsk. spidskommen
- 1 spsk. olie
- 300 g røget lammekølle
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 ds. flåede tomater
- 7-10 dråber tabasco
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Flute eller Risboller
Sådan tilberedes kåldolmere med lam:
- Kog vand tilsat lidt salt i en gryde.
- Læg salaten et kort øjeblik ned i det kogende vand, tag den op igen, og læg dem til tørre på et rent viskestykke.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne møre.
- Hak løget, og svits det i olien sammen med det pressede hvidløg.
- Hak lammekødet groft, og skær peberfrugten i små tern, og tilsæt begge dele til løgene.
- Lad det stege videre et par minutter, smag til med peber.
- Mos kartoflerne, og bland dem med det sammenpiskede æg, spidskommen og salt.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Læg 1-2 spsk. kartoffelmos på hvert salatblad.
- Kom derefter lammefyldet på kartoffelmosen.
- Rul det hele forsigtigt sammen – sørg også for, at siderne er lukket.
- Rullerne lægges med åbningen nedad i et stort ildfast fad.
- Kog tomaterne sammen med tabascoen, og smag til med salt.
- Hæld sovsen ved rullerne – ikke over dem.
- Sæt fadet i ovnen i ½ time.
- Servér de varme kåldolmere med flutes eller Risboller
Dommen: