Jordskokker smager dejligt og er ikke særligt dyre. Tilbered jordskokker i ovn, og brug dem som tilbehør til alle mulige retter. Hvis du serverer jordskokkerne til eksempelvis kyllingemedister eller fisk, holder fedtenergiprocenten sig stadig under de 30.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 200 g cherrytomater
- 1 tsk. tørret timian
- 200 g rødløg
- 750 g jordskokker
- Citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chiliflager
- 15-20 fed hvidløg – afhængig af størrelse
- 1 bdt. mynte
Sådan tilberedes jordskokker i ovn
- Tænd ovnen på 190° C..
- Børst jordskokkerne helt rene – vær grundig, jord er aldrig godt i maden – og fjern eventuelle mørke pletter og knuder.
- Skær jordskokkerne i halve eller kvarte – afhængig af størrelse – og dryp citronsaften over.
- Læg jordskokkerne i et ovnfast fad, og fordel olien over.
- Drys med salt og peber, og chiliflager.
- Sæt dine jordskokker i ovn i 10 minutter.
- Skær imens rødløg i små både, og del hvidløget i fed – feddene skal ikke pilles.
- Læg løg, hvidløgsfed og hele, skyllede cherrytomater ned mellem jordskokkerne, når de 10 minutter er gået, og sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 10-15 minutter – eller til jordskokkerne er møre, men stadig har en smule bid.
- Fordel frisk mynte over jordskokkerne.
- Servér jordskokker i ovn sammen med stegte retter – eksempelvis stegt, mager fisk, kyllingemedister, kalkunfrikadeller eller lignende.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 876/209 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 68 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/69
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Jordskokker i ovn
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on