Det tager lidt tid at tilberede – bl.a. pga. af de bagte peberfrugter – men det smager også herligt, både tilbehør og fisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1843/439 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 337/81
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1 bdt. persille
- 3 spsk. og 1 tsk. olivenolie
- 1 helt hvidløg + 1 fed hvidløg
- 3 røde peberfrugter
- 900-950 g kartofler – gerne melede
- 600 g skærisingfilet
- 1 skalotteløg
- 1 ds. flåede tomater
- ½ tsk. tørret oregano
- 3/4 dl fløde, 4 %
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ising i ovn med bagte peberfrugter og tomatsauce:
- Tænd ovnen på 230° C.
- Halver peberfrugterne, fjern kernerne, og læg peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl peberfrugterne med lidt olivenolie, og bag dem, til de er helt sorte (20 minutter).
- Sænk temperaturen i ovnen til 190 grader.
- Tag pladen ud, afkøl de bagte peberfrugter, og fjern skindet.
- Skær frugtkødet fra de bagte peberfrugter i strimler og marinér dem med resten af olivenolien på nær 1 tsk. samt salt og peber.
- Pak det hele hvidløg ind i stanniol, og bag det i 25 minutter.
- Sænk temperaturen i ovnen til 150° C, når hvidløget er færdigt.
- Fold fileterne på langs, og læg dem i et ovnfast fad.
- Krydr med lidt salt og peber, og bag fisken i ca. 20 minutter.
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt.
- Mos dem herefter til en grov mos.
- Skær toppen af det bagte hvidløg, og pres feddene ud i mosen.
- Skyl og hak persillen.
- Smag til med salt, peber og masser af hakket persille.
- Hak skalotteløg og det enkle fed hvidløg fint, og sautér dem møre i resten den sidste tsk. olivenolien.
- Tilsæt de flåede tomater og oregano, og krydr med salt og peber, og lad det simre i 10 minutter.
- Blend saucen helt glat.
- Tilsæt fløden, og smag til igen.
Dommen: