Det tager lidt tid at tilberede – bl.a. pga. af de bagte peberfrugter – men det smager også herligt, både tilbehør og fisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1843/439
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     337/81
    Protein:
     5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 bdt. persille
  • 3 spsk. og 1 tsk. olivenolie
  • 1 helt hvidløg + 1 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 900-950 g kartofler – gerne melede
  • 600 g skærisingfilet
  • 1 skalotteløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • ½ tsk. tørret oregano
  • 3/4 dl fløde, 4 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ising i ovn med bagte peberfrugter og tomatsauce:

  1. Tænd ovnen på 230° C.
  2. Halver peberfrugterne, fjern kernerne, og læg peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pensl peberfrugterne med lidt olivenolie, og bag dem, til de er helt sorte (20 minutter).
  4. Sænk temperaturen i ovnen til 190 grader.
  5. Tag pladen ud, afkøl de bagte peberfrugter, og fjern skindet.
  6. Skær frugtkødet fra de bagte peberfrugter i strimler og marinér dem med resten af olivenolien på nær 1 tsk. samt salt og peber.
  7. Pak det hele hvidløg ind i stanniol, og bag det i 25 minutter.
  8. Sænk temperaturen i ovnen til 150° C, når hvidløget er færdigt.
  9. Fold fileterne på langs, og læg dem i et ovnfast fad.
  10. Krydr med lidt salt og peber, og bag fisken i ca. 20 minutter.
  11. Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt.
  12. Mos dem herefter til en grov mos.
  13. Skær toppen af det bagte hvidløg, og pres feddene ud i mosen.
  14. Skyl og hak persillen.
  15. Smag til med salt, peber og masser af hakket persille.
  16. Hak skalotteløg og det enkle fed hvidløg fint, og sautér dem møre i resten den sidste tsk. olivenolien.
  17. Tilsæt de flåede tomater og oregano, og krydr med salt og peber, og lad det simre i 10 minutter.
  18. Blend saucen helt glat.
  19. Tilsæt fløden, og smag til igen.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!