Er ingefærkyllingen ment som en romantisk middag for to, kan man koge pastahjerter i stedet for båndpasta eller man kan anrette den som her, og spise af fadet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2554/608 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 589/140
Protein: 10 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 1 kylling
- 4 tsk. frisk, revet ingefær
- 3 løg
- 2 gulerødder
- 1½ dl vand
- 3 kviste rosmarin eller 2 tsk. tørret
- 2 laurbærblade
- 2 fed hvidløg
- 1 knsp. cayennepeber
- 1½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g båndpasta
Sådan tilberedes ingefærkylling med pasta:
- Tænd ovnen på 200º C.
- Pil løgene, og skær dem i tykke skiver. Skræl gulerødderne, og flæk dem to gange på langs.
- Læg løg og gulerod i bunden af et ildfast fad, og hæld ½ dl vand over. Skær kyllingen i passende stykker, og skyl dem. Læg dem derefter oven på grøntsagerne i fadet.
- Knus hvidløg, hak rosmarin, skræl og riv ingefær på den fine side af rivejernet. Bland det hele sammen med olie og cayennepeber til en pasta, og gnid kyllingen med pastaen.
- Knus laurbærbladet i små stykker, og drys det hen over kyllingen. Krydr med salt og peber.
- Dæk fadet med låg eller stanniol, og sæt det i ovnen i ca. 45 min.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Tag fadet ud af ovnen, og hæld saften over i en gryde. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
- Sæt kyllingen i ovnen igen, udækket, og giv den en gang grill, til skindet er sprødt. Vær opmærksom, så den ikke brænder på.
- Jævn saften i gryden med majsstivelse rørt ud i 1 dl koldt vand, og smag til med salt og peber.
Dommen: