Indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse er en velsmagende ret. Lækkert mørt kød og skønt tilbehør.

Personer

Minutter

Nogle vil måske mene, at “krydder-smør” skal laves på smør, men vi synes, at både sennep, hvidløg og rosmarin giver så meget smag, at der kan spares på fedtet ved at bruge margarine.

Ingredienser

  • Ca. 1½ kg kalveklump – eller lignende stykke kød
  • 1½ spsk.  olie
  • 1½ rødløg (ca. 225 g)
  • 4 gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 250 g bladselleri
  • 3 spsk. garam masala
  • 10 kardemommekapsler
  • 7 laurbærblade
  • 6 fed hvidløg
  • 2 ds. flåede tomater
  • 3 dl hvidvin
  • 200 g blandings-smørprodukt, f.eks. Becel 38
  • 1½ spsk. dijonsennep
  • 1 bdt. rosmarin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse

  1. Skær evt. ben fra kødet, og læg dem til side.
  2. Skær kødet i store tern.
  3. Brun kødet i olien – evt. af flere gange – krydr med salt og peber.
  4. Hak rødløg groft – meget groft.
  5. Skræl gulerødder og kartofler, og skær ligeledes dem i store stykker.
  6. Rengør bladselleri, og skær dem i mindre stykker.
  7. Tag kødet op af gryden, og svits løg, garam masala, kardemommekapsler og laurbærblade i den samme olie som kødet, til løgene er gyldne. Tilsæt 4 fed presset hvidløg det sidste minuts tid.
  8. Kom kødet tilbage i gryden.
  9. Tilsæt gulerødder, kartofler, bladselleri, flåede tomater, vin og eventuelle ben, og krydr med salt.
  10. Læg låg på gryden, og sæt den på grillen over direkte varme, til der er godt gang i retten, flyt den derefter over på indirekte varme.
  11. Lad retten hygge sig i 1½ times tid, til kødet kan tygges med øjenbrynene.
  12. Rør imens blandings-smørprodukt med de sidste 2 fed hvidløg – hakket – sennep, hakket rosmarin og lidt peber.
  13. Læg blandingen på et stykker madpapir, og rul det til en pølse.
  14. Læg pølsen i fryserne, indtil den skal serveres.
  15. Servér gryderetten med friskhakket koriander, grydehvedebrød og rosmarinsmørelse.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2879/685
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    467/112
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med et indisk touch

Aloo tamatar bhaji

Aloo tamatar bhaji

Nakkekoteletter a la Mumbay

Nakkekoteletter a la Mumbay

Butter chicken

Butter chicken

Bankekød med indisk touch

Bankekød med indisk touch

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)