Indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse er en velsmagende ret. Lækkert mørt kød og skønt tilbehør.
Personer
Minutter
Nogle vil måske mene, at “krydder-smør” skal laves på smør, men vi synes, at både sennep, hvidløg og rosmarin giver så meget smag, at der kan spares på fedtet ved at bruge margarine.
Ingredienser
- Ca. 1½ kg kalveklump – eller lignende stykke kød
- 1½ spsk. olie
- 1½ rødløg (ca. 225 g)
- 4 gulerødder
- 400 g kartofler
- 250 g bladselleri
- 3 spsk. garam masala
- 10 kardemommekapsler
- 7 laurbærblade
- 6 fed hvidløg
- 2 ds. flåede tomater
- 3 dl hvidvin
- 200 g blandings-smørprodukt, f.eks. Becel 38
- 1½ spsk. dijonsennep
- 1 bdt. rosmarin
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 grydehvedbrød
- 1 bdt. frisk koriander
Sådan tilberedes indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse
- Skær evt. ben fra kødet, og læg dem til side.
- Skær kødet i store tern.
- Brun kødet i olien – evt. af flere gange – krydr med salt og peber.
- Hak rødløg groft – meget groft.
- Skræl gulerødder og kartofler, og skær ligeledes dem i store stykker.
- Rengør bladselleri, og skær dem i mindre stykker.
- Tag kødet op af gryden, og svits løg, garam masala, kardemommekapsler og laurbærblade i den samme olie som kødet, til løgene er gyldne. Tilsæt 4 fed presset hvidløg det sidste minuts tid.
- Kom kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt gulerødder, kartofler, bladselleri, flåede tomater, vin og eventuelle ben, og krydr med salt.
- Læg låg på gryden, og sæt den på grillen over direkte varme, til der er godt gang i retten, flyt den derefter over på indirekte varme.
- Lad retten hygge sig i 1½ times tid, til kødet kan tygges med øjenbrynene.
- Rør imens blandings-smørprodukt med de sidste 2 fed hvidløg – hakket – sennep, hakket rosmarin og lidt peber.
- Læg blandingen på et stykker madpapir, og rul det til en pølse.
- Læg pølsen i fryserne, indtil den skal serveres.
- Servér gryderetten med friskhakket koriander, grydehvedebrød og rosmarinsmørelse.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 2 timer og 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2879/685 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 467/112
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on