Hvor meget retten skal brænde i mundhulen og på tunge, kan reguleres af, hvor meget hvidløg, karrypasta og chili du tilsætter. Vi kan lide vores ildwok sådan her. God smag og moderat ild i munden.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 bdt. forårsløg
  • 1 rød chili uden kerner
  • 1 gul peberfrugt
  • 500 g nakkefilet
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • 200 g nudler

Sådan tilberedes ildwok

  1. Skær kødet i tern.
  2. Hak hvidløg, forårsløg, peberfrugt og chili.
  3. Sæt en wok over med olien, og svits hvidløgene, når olien er varm.
  4. Tilsæt forårsløg, peberfrugt og chili, og lad det hele stege et par minutter.
  5. Tilsæt kød, og gennemsteg.
  6. Tilsæt karrypasta, og rør rundt, når kødet er hvidt.
  7. Tilsæt kokosmælken, kog op, og tilsæt nudlerne.
  8. Læg låg på, og lad retten simre til den er kogt lidt ned. Rør engang imellem, så det ikke sætter sig i bunden.
  9. Smag til med salt og peber og evt. mere karrypasta.
  10. Servér i dybe tallerkner.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1660/395
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    485/116
    Protein: 9 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter på retter tilberedt i wokken

Sursød quorn i wok

Sursød quorn i wok

Lever i wok med sennepsdressing

Lever i wok med sennepsdressing

Kylling i wok

Kylling i wok

Toscana-wok

Toscana-wok

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ildwok
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)