En frisk hvidkålssalat med dadler og appelsin kan serveres til f.eks. medisterpølse eller andre stegeretter eller til juleanden, hvis du vil have lidt variation.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g hvidkål
  • 3 usprøjtede appelsiner
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. kanel
  • 75 g tørrede dadler
  • 35 g mandelsplitter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hvidkålssalat med dadler og appelsin

  1. Skær kålen i både, skær stokken fra, og snit kålen meget fint – evt. på et rivejern.
  2. Riv skallen af appelsinerne (ikke den hvide hinde), og kom den i en skål.
  3. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i skiver.
  4. Pres saften af hinder og skaller over i skålen. Tilsæt citronsaft, olivenolie, kanel, salt og peber, og vend kål og appelsin i marinaden.
  5. Udsten dadlerne, skær dem i små stykker, og vend dem i.
  6. Rist mandelsplitterne på en tør pande, og drys dem over din hvidkålssalat.
  • Kategori: Salat/tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1015/242
  • Energifordeling:
    Protein: 8 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 62  %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    384/92
    Protein: 2 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med mandler

Saltmandler

Saltmandler

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Vegansk paella med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Intervalstegte koteletter med spidskål og rygeostcreme

Intervalstegte koteletter med spidskål og rygeostcreme

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hvidkålssalat med dadler og appelsin
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)