En frisk hvidkålssalat til f.eks. medisterpølse eller andre stegeretter. Tallene i parentes er hvis salaten serveres til medister, kartofler og sovs.
- Kategori: Salat
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1015(2253)/242(537) - Energifordeling:
Protein: 8(12) %
Fedt: 30(30) %
Kulhydrat: 62(58) % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 384(381)/92(91)
Protein: 2(3) g
Fedt: 3(3) g
Kulhydrat: 14(13) g
Ingredienser:
- 500 g hvidkål
- 3 usprøjtede appelsiner
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. kanel
- 75 g tørrede dadler
- 35 g mandelsplitter
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hvidkålssalat:
- Skær kålen i både, skær stokken fra, og snit kålen meget fint – evt. på et rivejern.
- Riv skallen af appelsinerne (ikke den hvide hinde), og kom den i en skål.
- Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i skiver.
- Pres saften af hinder og skaller over i skålen. Tilsæt citronsaft, olivenolie, kanel, salt og peber, og vend kål og appelsin i marinaden.
- Udsten dadlerne, skær dem i små stykker, og vend dem i.
- Rist mandelsplitterne på en tør pande, og drys dem over din hvidkålssalat.
Dommen: