En frisk hvidkålssalat med dadler og appelsin kan serveres til f.eks. medisterpølse eller andre stegeretter eller til juleanden, hvis du vil have lidt variation.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g hvidkål
- 3 usprøjtede appelsiner
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. kanel
- 75 g tørrede dadler
- 35 g mandelsplitter
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hvidkålssalat med dadler og appelsin
- Skær kålen i både, skær stokken fra, og snit kålen meget fint – evt. på et rivejern.
- Riv skallen af appelsinerne (ikke den hvide hinde), og kom den i en skål.
- Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugten i skiver.
- Pres saften af hinder og skaller over i skålen. Tilsæt citronsaft, olivenolie, kanel, salt og peber, og vend kål og appelsin i marinaden.
- Udsten dadlerne, skær dem i små stykker, og vend dem i.
- Rist mandelsplitterne på en tør pande, og drys dem over din hvidkålssalat.
- Kategori: Salat/tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1015/242 - Energifordeling:
Protein: 8 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 384/92
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Hvidkålssalat med dadler og appelsin
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on