I denne hverdagstærte kan du komme stort set hvad som helst i af rester, som du skal have brugt. Det kan være grøntsager eller kød eller frugt for den sags skyld. Du kan også købe en færdig dej, det gør selvfølgelig retten hurtigere og nemmere at lave.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 8 personer – 2 stk.
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 954/227 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 586/140
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 1 1/4 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g mel
- 1 tsk. sukker
- 2 hele æg
- 2 æggehvider
- 1 dl kvark
- 75 g flødeost naturel
- 1½-2 dl minimælk
- 1 dl revet ost
- 1-2 koteletter stegt uden fedtstof
- 240 g broccoli
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hverdagstærte:
- Tænd ovnen på 180° C.
- Vend yoghurt, 1 æg, hvedemel, ½ spsk. olivenolie, sukker og ½ tsk. salt sammen. Det skal gerne blive en fast dej, der kan rulles ud.
- Del dejen i to, og rul hver del tyndt ud, så de passer i størrelsen til tærteformene.
- Smør formene med en smule olivenolie, inden dejen lægges i.
- Læg dejen i formen så den dækker lidt over kanten.
- Forbag tærterne i 15 minutter.
- Giv broccolien et kort opkog i letsaltet vand.
- Bland 1 æg, æggehvider, kvark, flødeost, mælk og ½ dl revet ost. Krydr med salt og peber.
- Skær de stegte koteletter i strimler.
- Skær broccolien i mindre stykker.
- Fordel fyldet i tærterne, drys med det sidste ost.
- Bag tærterne færdige – ca. 25 minutter.
- Servér evt. den færdige hverdagstærte med lidt cherrytomater eller tomatbåde.
Dommen: