Den fedtfattige udgave af kyllingesuppe. Undlad melbollerne, og den falder yderligere 5 procent. Men her i huset kan vi godt lide melboller, så det skulle der da selvfølgelig i. Suppen bliver knap så fed, som når man koger den på en høne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2759/657 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 295/70
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1 kylling (1.100 g)
- 2 pastinakker
- 3 porrer
- 5 gulerødder
- ½ selleri
- 2 hønsebouillonterninger
- 250 g mager kyllingefars
- 1 spsk. løgsalt
- 3 æg
- 65 g Becel let, flydende margarine
- 150 g mel
- 10 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- Ca. 2 l suppe fra kyllingen
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes den fedtfattige udgave af hønsekødssuppe:
- Læg kyllingen i gryde med så meget vand, at det dækker godt (der skal også være plads til grøntsagerne). Bring det i kog.
- Skræl gulerødder, pastinakker og selleri.
- Skum suppen, og tilsæt salt, peberkorn, laurbærblade, gulerødder, pastinakker og selleri.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Rør en fars af kyllingefars, 3 spsk. mel, løgsalt og 1 dl vand. Krydr med salt og peber.
- Form farsen med en te- eller dessertske til boller, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter (afhængig af størrelse) – vandet skal holdes lige under kogepunktet, ellers vil bollerne gå i stykker.
- Bring 2½ dl vand og margarinen i kog.
- Kom det resterende mel i under kraftig omrøring. Rør, til dejen slipper ske og gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt salt.
- Pisk æggene let sammen, og rør dem i lidt ad gangen (den tilsatte mængde æg skal være rørt ind i dejen, før der tilsættes mere). Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.
- Kom dejen i en bollesprøjte, eller form den med en teske til små boller.
- Kom melbollerne i kogende, letsaltet vand, og lad dem koge i 7-8 minutter. Også her er det vigtigt, at vandet holdes lige under kogepunktet.
- Tag grøntsagerne op med en hulske, når de er kogt møre (ca. 20-30 minutter), og skær dem i skiver og terninger efter ønske.
- Skyl porrerne, og skær dem i ringe.
- Tag kyllingen op, når den er godt kogt, og fjern skind og ben, og del kyllingen i mindre stykker.
- Skum suppen fri for fedt.
- Si ca. 2 l suppe over i en anden gryde.
- Sæt suppen over svag varme.
- Tilsæt porrerne og bouillonterningerne, og giv det et opkog i 2-3 minutter.
- Tilsæt de kogte grøntsager samt mel- og kødbollerne.
- Servér suppen rygende varm med kogte kartofler og det kogte kyllingekød til.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks