Den fedtfattige udgave af kyllingesuppe. Undlad melbollerne, og den falder yderligere 5 procent. Men her i huset kan vi godt lide melboller, så det skulle der da selvfølgelig i. Suppen bliver knap så fed, som når man koger den på en høne.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2759/657
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 295/70
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1 kylling (1.100 g)
  • 2 pastinakker
  • 3 porrer
  • 5 gulerødder
  • ½ selleri
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 250 g mager kyllingefars
  • 1 spsk. løgsalt
  • 3 æg
  • 65 g Becel let, flydende margarine
  • 150 g mel
  • 10 hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • Ca. 2 l suppe fra kyllingen
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes den fedtfattige udgave af hønsekødssuppe:

  1. Læg kyllingen i gryde med så meget vand, at det dækker godt (der skal også være plads til grøntsagerne). Bring det i kog.
  2. Skræl gulerødder, pastinakker og selleri.
  3. Skum suppen, og tilsæt salt, peberkorn, laurbærblade, gulerødder, pastinakker og selleri.
  4. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  5. Rør en fars af kyllingefars, 3 spsk. mel, løgsalt og 1 dl vand. Krydr med salt og peber.
  6. Form farsen med en te- eller dessertske til boller, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter (afhængig af størrelse) – vandet skal holdes lige under kogepunktet, ellers vil bollerne gå i stykker.
  7. Bring 2½ dl vand og margarinen i kog.
  8. Kom det resterende mel i under kraftig omrøring. Rør, til dejen slipper ske og gryde.
  9. Tag gryden af varmen, og tilsæt salt.
  10. Pisk æggene let sammen, og rør dem i lidt ad gangen (den tilsatte mængde æg skal være rørt ind i dejen, før der tilsættes mere). Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.
  11. Kom dejen i en bollesprøjte, eller form den med en teske til små boller.
  12. Kom melbollerne i kogende, letsaltet vand, og lad dem koge i 7-8 minutter. Også her er det vigtigt, at vandet holdes lige under kogepunktet.
  13. Tag grøntsagerne op med en hulske, når de er kogt møre (ca. 20-30 minutter), og skær dem i skiver og terninger efter ønske.
  14. Skyl porrerne, og skær dem i ringe.
  15. Tag kyllingen op, når den er godt kogt, og fjern skind og ben, og del kyllingen i mindre stykker.
  16. Skum suppen fri for fedt.
  17. Si ca. 2 l suppe over i en anden gryde.
  18. Sæt suppen over svag varme.
  19. Tilsæt porrerne og bouillonterningerne, og giv det et opkog i 2-3 minutter.
  20. Tilsæt de kogte grøntsager samt mel- og kødbollerne.
  21. Servér suppen rygende varm med kogte kartofler og det kogte kyllingekød til.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Catharina: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Martin: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!