En valentinsmiddag? Måskeeee – eller måske ikke. Herhjemme siger vi ja tak. Og så er det jo rigtig sundt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2067/492 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 329/79
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1 svinehjerte (ca. 300 g)
- 15 g stegemargarine
- 1 stort løg
- 13/4 dl vand
- ½ spsk. paprika
- 2 gulerødder
- 50 g fromage frais
- 3/4 spsk. hvedemel
- ½ kg kartofler – gerne nogle melede nogen, som koger godt ud
- 2 dl minimælk
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hjertesauce med kartoffelmos:
- Pil løget og skær det i kvarte.
- Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær dem i små tern.
- Lad halvdelen af stegemargarinen blive gyldent i en stegegryde, og brun løgene i ca. 2 minutter.
- Tag løgene op, og kom resten af stegemargarinen i gryden, og brun hjerterne i ca. 2 minutter.
- Tilsæt 1½ dl vand og paprika, salt og peber.
- Lad hjerterne koge ved svag varme og under låg i ca. 35 minutter.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand og under låg.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i 2 cm stykker.
- Tilsæt gulerødder og de brunede løg.
- Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
- Mos kartoflerne groft, evt. med en kartoffelstøder.
- Vend mælk og flydende margarine i.
- Tilsæt salt, og smag kartoffelmosen til.
- Rør fromage frais og mel sammen i en skål.
- Tilsæt ¼ dl vand lidt efter lidt.
- Rør jævningen i hjertesaucen, og lad den koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 3 minutter.
- Smag til.
Velbekomme!
Dommen: