Lav hjemmelavede pitabrød, hvis du har tid og lyst. Vi brugt grove pitabrød og fyldt dem med lækker, hjemmelavet shawarma og salat.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 tsk. hel allehånde
- ½ tsk. hel sort peber
- ½ tsk. hel koriander
- ½ tsk. hel spidskommen
- 2½ hele nelliker
- ½ tsk. paprika
- 1 1/4 tsk. salt
- 1 knsp. stødt kanel
- 340 g oksetyksteg i tynde strimler
- 1 stort fed hvidløg
- ½ løg
- 1 1/4 spsk. vineddike eller lagereddike (ikke balsamico)
- 1 spsk. olie
- 3 grove pitabrød
- 2 tomater
- 2 dl snittet icebergsalat
- 2 dl fromage frais
- 1 brev dressingmix
Sådan tilberedes shawarma i pitabrød
- Rist de hele krydderier på en varm, tør pande i 15-30 sekunder. Sørg for at holde dem i bevægelse, mens de rister.
- Lad krydderierne køle lidt af, og knus dem i en morter.
- Bland paprika, salt og kanel i.
- Bland kød og 2/3 af krydderiblandingen sammen. Resten gemmes, til at smage til med.
- Pil hvidløgene og hak dem meget fint.
- Pil løget og skær det i meget små terninger.
- Skær kødet i strimler.
- Bland kødet med hvidløg, løg og eddike, og lad det hele trække en times tid ved køkkentemperatur.
- Sæt en støbejernsgryde eller -pande over, og lad den blive meget varm.
- Kom olien i gryden/panden.
- Lad det marinerede kød stege ved jævn til god varme, til det er gennemstegt. Rør rundt i det indimellem.
- Smag evt. til med resten af krydderiblandingen, salt og peber. Så er der hjemmelavet shawarma!
- Varm pitabrødene i ovnen eller i/på en brødrister.
- Skær tomaterne i skiver eller både.
- Bland fromage frais og dressingmix.
- Servér hjemmelavet shawarma, salat, tomater og dressing i pitabrødene.
Vil du selv lave pitabrødene, kan du udskifte noget af hvedemelet med grovere mel i opskriften her.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter – inkl. trækketid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1988/473 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 557/133
Protein: 10 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjemmelavet shawarma i pitabrød
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on