Lav hjemmelavede pitabrød, hvis du har tid og lyst. Vi brugt grove pitabrød og fyldt dem med lækker, hjemmelavet shawarma og salat.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 tsk. hel allehånde
  • ½ tsk. hel sort peber
  • ½ tsk. hel koriander
  • ½ tsk. hel spidskommen
  • 2½ hele nelliker
  • ½ tsk. paprika
  • 1 1/4 tsk. salt
  • 1 knsp. stødt kanel
  • 340 g oksetyksteg i tynde strimler
  • 1 stort fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 1/4 spsk. vineddike eller lagereddike (ikke balsamico)
  • 1 spsk. olie
  • 3 grove pitabrød
  • 2 tomater
  • 2 dl snittet icebergsalat
  • 2 dl fromage frais
  • 1 brev dressingmix

Sådan tilberedes shawarma i pitabrød

  1. Rist de hele krydderier på en varm, tør pande i 15-30 sekunder. Sørg for at holde dem i bevægelse, mens de rister.
  2. Lad krydderierne køle lidt af, og knus dem i en morter.
  3. Bland paprika, salt og kanel i.
  4. Bland kød og 2/3 af krydderiblandingen sammen. Resten gemmes, til at smage til med.
  5. Pil hvidløgene og hak dem meget fint.
  6. Pil løget og skær det i meget små terninger.
  7. Skær kødet i strimler.
  8. Bland kødet med hvidløg, løg og eddike, og lad det hele trække en times tid ved køkkentemperatur.
  9. Sæt en støbejernsgryde eller -pande over, og lad den blive meget varm.
  10. Kom olien i gryden/panden.
  11. Lad det marinerede kød stege ved jævn til god varme, til det er gennemstegt. Rør rundt i det indimellem.
  12. Smag evt. til med resten af krydderiblandingen, salt og peber. Så er der hjemmelavet shawarma!
  13. Varm pitabrødene i ovnen eller i/på en brødrister.
  14. Skær tomaterne i skiver eller både.
  15. Bland fromage frais og dressingmix.
  16. Servér hjemmelavet shawarma, salat, tomater og dressing i pitabrødene.

Vil du selv lave pitabrødene, kan du udskifte noget af hvedemelet med grovere mel i opskriften her.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter – inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1988/473
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    557/133
    Protein: 10 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter på streetfood

Tyrkisk pide

Tyrkisk pide

Fish and chips

Fish and chips

Tacos

Tacos

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjemmelavet shawarma i pitabrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)