Personer
Minutter
Ingredienser
- Et par gode kalve- eller oksekraftben – alternativt kan oksebouillon bruges. Det vil nedsætte tilberedningstiden, men det gør også suppen mindre kraftig og smagfuld
- 2 skalotteløg
- 1 porre
- 2-3 stilke bladselleri
- 1-2 pastinakker
- 2 gulerødder
- 1 rød chilipeber
- 1 dusk frisk timian
- 2 laurbærblade
- 2 ds. hvide aspargessnitter
- 2½ spsk. hvedemel
- 25 g stegemargarine
- ½ dl fløde, 4 %
- 250 g grønne asparges
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g groft grydebrød
Sådan tilberedes hjemmelavet aspargessuppe med grønne og hvide asparges
- Svits kraftbenene i en stor gryde uden tilsat fedstof, svits godt på alle sider.
- Skær grøntsagerne i grove stykker.
- Svits grøntsagerne sammen med benene.
- Tilsæt vand, så det dækker – hæld evt. mere i undervejs, så der bliver suppe nok – laurbærblade og timian.
- Kog ved svag varme et par timer. Skum et par gange undervejs.
- Si suppen i et klæde.
- Kom suppen tilbage i den rengjorte gryde.
- Lad de hvide aspargeser dryppe af, og hæld væden i suppen.
- Rør mel og margarine godt sammen til en “smør”-bolle, og kom den i den kogende suppe, og lad den ligge et par minutter.
- Pisk herefter grundigt, så den opløses helt uden klumper.
- Lad suppen koge 10 minutter uden låg.
- Knæk den nederste, seje del af de grønne asparges, og kog aspargesene i letsaltet vand i et par minutter.
- Hæld fløden i suppen, og kog op igen.
- Tilsæt hvide og grønne asparges, og varm igennem.
- Servér med grydebrødet.
Husk, at den nederste del af asparges, skræller og lignende – fra pastinak, løg, porrer osv. – kan bruges til en grøntsagsbouillon. Du skal blot sørge for, at jord og andre urenheder er skyllet væk. Lad “skraldet” koge i vand tilsat lidt salt i et par timer. Si bouillonen, og frys den ned i isterningposer. Så har du altid en bouillonterning til at give smag til din sovs eller suppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2½-3 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1113/265 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 186/45
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g