Normalt skærer jeg lever ud i skiver, som jeg steger. Men det kan faktisk godt være svært at skære skiverne pæne og ens. Og så kan de finde på at ”krympe” sig sammen, når den bliver stegt. Men hvis du laver helstegt svinelever, undgår du det.

Personer

Minutter

Det tager selvfølgelig lidt længere tid at stege en hel lever end at stege lever i skiver … og så alligevel ikke. For skal du lave mange skiver, kræver det bruning af flere omgange, det behøver du ikke med en helstegt lever. Den kan snildt være på panden. Jeg har til opskriften her brugt svinelever, men du kan også bruge den til kalvelever.

Helstegt svinelever

Ingredienser

  • 850 g kartofler – gerne bagekartofler eller nogle andre melede kartofler
  • 500 g svinelever
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g margarine
  • Lidt tørret rosmarin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde, 4 %
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. hvedemel
  • Romaniesalat – ca. 115 g
  • 3 tomater
  • 200 g skyr
  • 2 tsk. dijonsennep
  • ½ dl minimælk
  • 1 tsk. kulør
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes helstegt svinelever

  1. Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er helt møre.
  2. Skær imens leveren fri for hinder, skyl den og dup den tør med køkkenrulle papir eller et rent viskestykke.
  3. Pil hvidløgsfeddet, og skær det i tynde skiver.
  4. Smelt ca. 15 g af stegemargarinen, til den er gylden.
  5. Svits hvidløg og tørret rosmarin af i ca. 1 minuts tid.
  6. Brun den hele svinelever på alle sider i margarinen.
  7. Hæld bouillonen ved, og lade leveren hygge sig ved svag varme og under låg i ca. 10-15 minutter, afhængig af tykkelse
  8. Tag leveren op af panden, og læg stanniol over, så den holder sig varm.
  9. Kom fløde i panden, og lad det koge op.
  10. Bland vand og hvedemel til en jævning, og jævn sovsen.
  11. Lad den simre i ca. 10 minutter, til melsmagen er kogt væk.
  12. Skyl imens salat og tomater.
  13. Snit salaten i fine strimler, skær tomaten i tynde både, og bland begge dele i en skål.
  14. Pisk en dressing af skyr og dijonsennep, og smag til med salt.
  15. hæld dressingen over salat og tomater.
  16. Pisk kartoflerne sammen med mælk og resten af margarinen (25 g) til en kartoffelmos, og smag til med salt og peber.
  17. Giv sovsen farve med kulør, og smag sovsen til med salt og peber.
  18. Skær leveren i tykke skiver, og servér.
Helstegt lever
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2161/511
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    330/79
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med lever

Levergryde med mos af rodfrugter

Levergryde med mos af rodfrugter

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Stegt kalvelever med bløde løg

Stegt kalvelever med bløde løg

Andeleverpostej

Andeleverpostej

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Helstegt svinelever
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)