Det er ikke sådan lige at opdrive en hel rødspætte (med ben), hvis du handler i almindelige dagligvarebutikker. Men prøv i en fiskeforretning, og servér så helstegt rødspætte. Det er pengene værd.
Hvis du er til den lidt mere orientalske smag, så bland karry, garam masala, tandoori eller et andet krydderi, I kan lide, i raspen. Som tilbehør behøver du selvfølgelig ikke holde dig til bulgursalaten. Du kan naturligvis servere hvad som helst – næsten – til sådan en lækker helstegt rødspætte. Traditionelt ville man nok servere kartofler og smørsauce eller persillesauce og måske lidt hjemmelavet agurkesalat, men alle mulige former for salater, stegte kartoffel-/rodfrugtebåde, grøntsager kan også spises til. Kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. med en æble-løg-salat med frisk estragon, dampet spidskål og honningkaramelliserede rødbeder. Det er også virkeligt lækkert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2305/549 - Energifordeling:
Protein: 28%
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 739/176
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- 4 rødspætter
- 1 dl rugmel
- 2 spsk. olie
- 4 dl bulgur
- 125 g cherrytomater
- 1 grøn peberfrugt
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes helstegt rødspætte med bulgursalat:
- Vend fiskene i rugmel tilsat salt og peber, og steg dem på den ene side i halvdelen af olien.
- Tilsæt resten af olien. Vend fiskene, og steg dem på den anden side. (4-5 minutter på hver side). Det kan godt være, der skal mere end én pande i gang, afhængig af størrelsen på fisken og panden.
- Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
- Bland med halverede cherrytomater og peberfrugt skåret i tern, og servér til helstegt rødspætte.
Dommen: