Havtaskehale og -kinder er det eneste man spiser af den mindre kønne fisk, havtasken, og de to dele er utroligt velsmagende. Havtasken er meget mager og kan tilberedes på et utal af måder. En havtaskehale har et meget hvidt og fast kød, og det smager lidt sødligt.
En havtaskehale har smag og konsistens, som minder meget om hummerkød. Og så er der ingen ben i – helt klart en fordel for mange.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3041/724 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 465/111
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 600 g havtaskehale
- 1 blomkålshoved
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. revet ingefær
- ½ tsk. gurkemeje
- 2½ dl minimælk
- 100 g mager ost
- 2 spsk. let, flydende margarine
- ½ bdt. purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 240 g pasta
- Tomatsalat
- Groft ciabattabrød eller andet godt, groft brød (kan udelades)
Sådan tilberedes forårsruller med havtaskehale sauteret med grøntsager:
- Fjern skindet og det bruskede stykke, og skær havtaskehalen i tykke skiver.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad den efterfølgende dryppe godt af.
- Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
- Skyl peberfrugten, fjern kerner, og skær peberfrugten i tern på en gange en cm.
- Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Riv hvidløg og ingefær fint.
- Varm margarinen i en sauterpande, og sauter løg, hvidløg og ingefær uden det tager farve.
- Tilsæt blomkål, peberfrugt, havtaskehale og gurkemeje, krydr med salt og peber, og sauter det hele i et par minutter.
- Tilsæt mælken, og lad det hele simre 5-10 minutter, til fisken er mør.
- Tilbered imens en god tomatsalat, og riv osten.
- Rør osten i, varm igennem, og smag til med salt og peber.
- Drys med fintklippet purløg, og servér straks den færdige havtaskehale med kogt pasta, tomatsalat og evt. godt, groft brød til.
Velbekomme!