En god, gammeldags, dansk ret… fra Ungarn. Sønnike har lige været på brobygningsforløb som kok, og de havde lavet gullasch, så det fik han lov til at genopfriske sammen med bonuslillesøster.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½-2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1915/456 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 317/75
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 500 g oksekød – f.eks. tykkam
- 2 tsk. olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 dl vand
- 1 oksebouillonterning
- 1 ds. flåede tomater
- 1 lille ds. tomatpasta (70 g)
- 1 gulerod
- 1 laurbærblad
- 1 spsk. paprika
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 bdt. persille
- 1 kg kartofler
- 1 dl minimælk
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes gullasch med kartoffelmos:
- Skær sener og synligt fedt fra kødet, og skær kødet i tern.
- Opvarm olien i en stor gryde, og brun kødet heri.
- Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem sammen med kødet til løgene er gennemsigtige.
- Skræl guleroden, og skær den i tern.
- Tilsæt vand, bouillon, flåede tomater, tomatpasta, laurbærblad, gulerod og paprika, og bring blandingen i kog.
- Lad retten simre i en times tid.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Mos dem, og pisk mælken i.
- Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Smag også gullaschen til med salt og peber.
- Servér med et drys hakket persille.
Dommen: