Man kan jo sagtens længes efter grillkylling, selvom det ikke er grillvejr. Lav den selv, i stedet for at fare ind på en grillbar – det er nemt og smager dejligt. Her får du opskriften på grillkylling i ovn.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 kylling (800 g) Køb en større, og brug resten en anden dag – f.eks. i en clubsandwich
- 1½ stængel citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 1 forårsløg
- ½ rød chilipeber uden kerner
- 3 spsk. stødt kanel
- 3 spsk. stødt muskat
- 1 spsk. soja
- 1 spsk. palmeolie
- 1 dl appelsinjuice
- 800 g rodfrugter – f.eks. kartofler, gulerødder og pastinak
- 2 rødløg
- Frisk timian
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 200 g ciabattabrød
Sådan tilberedes grillkylling i ovn
- Snit citrongræs fint, og hak forårsløg og chili fint.
- Bland citrongræs, presset hvidløg, forårsløg, chili, kanel, muskat, soja, juice og ½ spsk. olie.
- Kom kyllingen i en stor pose, og hæld marinaden i – det gør ikke noget, der kommer marinade ind i kyllingen. Massér marinaden godt ind i kyllingen, og læg posen i køleskabet i ca. 3 timer.
- Tænd for ovnen på 225° C.
- Pil løgene, og skær dem i både
- Vask og ordn rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
- Kom det hele i et ildfast fad, og bland med ½ spsk. olie og lidt frisk timian, salt og peber.
- Læg kyllingen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 1 time, indtil kyllingen er gennemstegt.
- Sæt rodfrugterne ind de sidste 20 minutter.
- Servér den færdige grillkylling og rodfrugterne med en lille skive ciabattabrød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time + trækketid (ca. 3 timer)
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2106/502 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 514/122
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillkylling i ovn
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on