Gnocchi er en italiensk ret, der er tilberedt af kartofler og mel. Der er en del arbejde i forhold til udbyttet, men ellers en fin ret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2221/529 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 725/173
Protein: 10 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 500 g kartofler – gerne melede
- 1 æg
- 35 g smør
- 50 g parmesan
- Saft og skal af 1 usprøjtet citron
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 bdt. timian
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes gnocchi med citron- og timiankylling:
- Skræl kartoflerne, kog dem uden salt, og mos dem.
- Lav en fordybning i melet og kom kartofler og æg i midten.
- Ælt det sammen til en glat dej.
- Tril dejen til lange pølser på tykkelse med en finger.
- Skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm.
- Giv gnocchierne et tryk med bagsiden af en gaffel, så der dannes et rillemønster.
- Kog gnocchierne i saltet vand 3-4 minutter, til de kommer op til overfladen.
- Lad dem dryppe af.
- Riv skal af citron – gerne med et juliennejern, så strimlerne bliver brede.
- Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den af i 15 g smør, og drys med salt og peber.
- Tilsæt resten af smørret til den stegte kylling, og tilsæt gnocchierne.
- Lad gnocchierne blive gyldne på overfladen.
- Tilsæt herefter saften fra en halv citron.
- Rør godt rundt så det ikke brænder på.
- Lad det stege, til det hele er gyldent.
- Drys herefter med grofthakket timian og citronskallen, og rør det i.
- Pres det sidste citronsaft over retten lige inden servering.
- Pynt med flager af parmesan, og evt. mere revet citronskal og mere frisk timian.
Dommen: