Gnocchi er en italiensk ret, der er tilberedt af kartofler og mel. Der er en del arbejde i forhold til udbyttet, men ellers en fin ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2221/529
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 725/173
    Protein: 10 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 500 g kartofler – gerne melede
  • 1 æg
  • 35 g smør
  • 50 g parmesan
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 bdt. timian
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes gnocchi med citron- og timiankylling:

  1. Skræl kartoflerne, kog dem uden salt, og mos dem.
  2. Lav en fordybning i melet og kom kartofler og æg i midten.
  3. Ælt det sammen til en glat dej.
  4. Tril dejen til lange pølser på tykkelse med en finger.
  5. Skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm.
  6. Giv gnocchierne et tryk med bagsiden af en gaffel, så der dannes et rillemønster.
  7. Kog gnocchierne i saltet vand 3-4 minutter, til de kommer op til overfladen.
  8. Lad dem dryppe af.
  9. Riv skal af citron – gerne med et juliennejern, så strimlerne bliver brede.
  10. Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den af i 15 g smør, og drys med salt og peber.
  11. Tilsæt resten af smørret til den stegte kylling, og tilsæt gnocchierne.
  12. Lad gnocchierne blive gyldne på overfladen.
  13. Tilsæt herefter saften fra en halv citron.
  14. Rør godt rundt så det ikke brænder på.
  15. Lad det stege, til det hele er gyldent.
  16. Drys herefter med grofthakket timian og citronskallen, og rør det i.
  17. Pres det sidste citronsaft over retten lige inden servering.
  18. Pynt med flager af parmesan, og evt. mere revet citronskal og mere frisk timian.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”