Vi synes godt, at koteletter kan blive lidt kedelige, hvis de bare bliver stegt på en pande, men fyld dem med noget lækkert. Du bestemmer selv. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Her er en af vores favoritter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2241/534 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 697/167
Protein: 11 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 4 tykke koteletter – minimum 2 cm
- 100 g salatost (feta)
- 100 g afdryppede, afkølede kogte kidneybønner
- Lidt frisk persille
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 majskolber
- 4 risboller
Sådan tilberedes fyldte svinekoteletter:
- Skær en dyb lomme i hver kotelet – modsat fedtkanten – med en skarp kniv. Det er vigtigt, at kniven er meget skarp og kan lave et lige snit, for ellers går der hul i kødet, og det er jo ikke meningen.
- Mos osteternene med en gaffel.
- Bland ost, kidneybønner og persille.
- Fordel osteblandingen i lommerne på koteletterne.
- Luk hver af de fyldte koteletter med en lille kødnål.
- Drys med salt og peber.
- Brun og steg de fyldte koteletter i olien på en pande – eller grill dem – 4-5 minutter på hver side.
- Grill eller kog majskolberne.
- Servér de fyldte koteletter med majskolberne og lune risboller.
Husk at sætte kidneybønnerne i blød i et døgns tid, inden du koger dem. De har ikke nøde at være helt kolde.
Er der mere fyld til overs, kan det rulles i bacon eller skinke og steges i ovnen. En rigtig lækker, lille happer til frokostbordet.
Dommen: