Der er jo uanede muligheder, når man laver fyld til tortillas. Denne er en ganske almindelig gang hverdagsfyld.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2065/492 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 441/105
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 6 fuldkornstortillaer
- 450 g mager oksefars, 3-7 %
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 4 spsk. tomatpure
- 250 g champignoner
- ½ ds. majs
- 1 spsk. karry
- 50 g revet, mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 broccoli
- 2 tomater
Sådan tilberedes fuldkornstortillaer med oksefars:
- Pil og hak løget.
- Skær peberfrugten i tern, og champignonerne i skiver.
- Svits oksefarsen uden tilsætning fedtstof.
- Tilsæt karry og løg, og svits det sammen med det svitsede kød.
- Tilsæt peberfrugt, champignon, majs og tomatpuré.
- Lad det simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Læg ca. 1-1½ spsk. kødsauce på hver tortilla.
- Rul tortillaerne om fyldet, og læg dem i et ovnfast fad, og drys med revet ost.
- Kom fadet i ovnen i ca. 15-20 min, til osten er gyldenbrun.
- Kog broccolien, så der stadig er bid i den.
- Skær tomaterne i små både.
- Servér tomater og broccoli til de varme tortillaer.
Dommen: