Når du laver disse fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsauce, bliver fiskefrikadellerne så flotte og faste, og de er også gode til pålæg dagen efter. Og så smager hele retten bare skønt.
Personer
Minutter
Fiskefarsen her har godt af at hvile i et par timer. Så husk at gå i gang i god tid.
Ingredienser
- 500 g kuller uden skind
- 3 dl fløde, 4 %
- 2 æggehvider
- Lidt revet muskat
- 800 g tomater
- 4 spsk. olivenolie
- 1 chilipeber
- 2 dl oksebouillon
- 400 g iblødsatte hvide bønner
- 1 forårsløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsauce
- Blend fisken helt sej og tæt med lidt salt.
- Rør den jævn med 2 dl fløde.
- Rør æggehvider i.
- Krydr med salt og muskat, og lad farsen hvile på køl i et par timer.
- Kog de iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de er tilpas møre (40-45 minutter).
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Hak chilipebren fint.
- Svits tomater og chili i 1-2 spsk. olie.
- Skru ned for varmen, og lad det simre, til tomaterne er bløde og let sammenkogte (ca. 10 minutter).
- Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved svag varme, til de er faste og gennemstegte.
- Hæld bouillon på tomaterne, og kog til tomaterne er kogt helt ud.
- Kog ind, til der er 2 dl tilbage.
- Blend saucen, si den, og hæld den tilbage i gryden.
- Tilsæt det sidste fløde, og kog igennem, til det jævner let.
- Tilsæt de kogte bønner, og varm igennem, og smag til.
- Snit forårsløget
- Servér fiskefrikadllerne med tomatsaucen og et drys forårsløg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter + et par timer til hviletid … farsen ikke dig, så anstrengende er det ikke at lave
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2761/657 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 465/111
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on