Fish and chips, fish ‘n’ chips, fish & chips – kært barn mange navne. Uanset hvad vi kalder det, så er det en engelsk specialitet – streetfood. Som førhen blev serveret pakket i avispapir. Det har man fundet ud af i dag, at det er ikke godt for sundheden.
Personer
Minutter
Selvfølgelig skulle vi da prøve at lave fish and chips fedtfattigt. Og det kan rent faktisk lade sig gøre. Og det smager dejligt. Vi savnede dog lidt grønt til – hvilket også ville sænke fedtprocenten yderligere, fordi du spiser mindre af det andet – så det laver vi om på næste gang.
Ingredienser
- 600 g hvillingfilet eller anden lys fisk
- Rapsolie
- 1 dl øl
- 2 dl mel
- 1 æg
- 1 dl A38
- 1 fed hvidløg
- 800 g kartofler – gerne store
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 dl fromage frais
- Purløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fish and chips:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Vask kartoflerne, og skær dem i tykke stave, og læg dem i en bradepande sammen med 1-2 spsk. olie.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er færdigstegt. Vend af og til. Drys med salt.
- Pisk øl, mel, æg, lidt salt og peber sammen (dejen skal i konsistens være som tyk pandekagedej).
- Del fileterne i passende stykker.
- Opvarm olie i en dyb pande – der skal være minimum ½ cm (den er klar, når det syder omkring en tændstik).
- Vend fisken i dejen, og læg dem ned i olien. Læg låg over, det sprøjter meget.
- Steg fiskene til de er gyldne.
- Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og krydr med salt og peber.
- Vend undervejs.
- Rør A38, fromage frais, klippet purløg, sennep og knust hvidløg sammen, og smag til med salt og peber og evt. mere hvidløg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2185/520 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 505/120
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Trackbacks/Pingbacks