Engelsk bøf med bagte rodfrugter – mums! Så enkelt kan det beskrives … Brug resterne af de rodfrugter der ikke er blevet brugt i ugens løb. Sørg blot for at der er ca. 680 g i skrællet/ordnet vægt.
Ja, det er måske ikke lige det man plejer at servere til engelsk bøf, men det betyder jo ikke at det ikke smager godt. En gang imellem skal man jo prøve noget andet end de sædvanlige kogte kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1618/385 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 454/108
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 680 g skrællede/rensede rodfrugter – f.eks. 2 gulerødder, ½ pastinak, 1 rødløg, 7 jordskokker og 3-4 kartofler
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 tsk. tørret oregano
- 3/4 spsk. citronolie
- 4 engelske bøffer a 125 g
- 3/4 spsk. olivenolie
- 20 g Becel let, flydende margarine
- 1 brev Knorr bearnaisesauce
- 2½ dl minimælk
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes engelsk bøf med bagte rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl, og rens rodfrugterne, skær dem i nogenlunde lige store stykker, og kom dem i en bradepande.
- Knust fennikelfrøene i morteren.
- Drys de knuste fennikelfrø over rodfrugterne sammen med oregano, salt og peber.
- Kom citronolie ved, og vend det grundigt.
- Sæt det hele i ovnen i ca. 40 minutter, til rodfrugterne er møre og sprøde. Vend af og til.
- Varm olivenolie og 10 g margarine på en stegepande, og steg de engelske bøffer 2-4½ minut på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor stegt bøffen ønskes.
- Krydr med salt og peber.
- Lav bearnaisesauce efter anvisningen på pakken, men kun med 10 g margarine, og servér det de engelske bøffer sammen med de bagte rodfrugter.
Dommen: