Fisker du efter en lækker ret? Så kommer der her en opskrift på skønne dobbeltpanerede skrubbefileter med dejligt krydret tilbehør i form af bagte pastinak- og kartoffeltern.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g skrubbefilet
  • 50 g rasp
  • 75 g rugmel
  • 300 g pastinakker
  • 4 bagekartofler
  • 1 bdt. persille
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel sort peber
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes dobbeltpanerede skrubbefileter med pastinak- og kartoffeltern

  1. Rist korianderfrø, hel sort peber, chiliflager, bukkehornsfrø og spidskommen på en tør pande i et par minutter, indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet.
  2. Kom dem bagefter i en morter (eller brug en tung kødhammer, og bank dem i en kraftig frysepose – hvis ikke du har en morter), og tilsæt gurkemeje.
  3. Skræl pastinakker og bagekartofler, og skær dem ud i ca. 3 x 3 cm tern.
  4. Læg dem i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter.
  5. Tænd ovnen på 180° C,
  6. Hæld vandet fra kartofler og pastinakker, og vend rundt med 1 spsk. olivenolie.
  7. Krydr med salt og krydderiblandingen fra før, og læg det i ét lag i et ovnfast fad.
  8. Sæt fadet i ovnen, til kartofler og pastinakker er gyldne og lækre – ca. 35 minutter.
  9. Krydr fisken med lidt salt og peber.
  10. Vend fileterne i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rugmel og rasp blandet sammen.
  11. Fritér dem i resten af olien (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  12. Drys med lidt salt.
  13. Servér med masser af plukket persille på toppen og med yoghurt drysset med lidt af krydderiblandingen på toppen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2677/637
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    484/116
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med panerede elementer

Paneret flæsk

Paneret flæsk

Sennepspaneret kyllingemedister med sennepssauce og honningbagte rodfrugter

Sennepspaneret kyllingemedister med sennepssauce og honningbagte rodfrugter

Majsmelspaneret lange med tomatkompot

Majsmelspaneret lange med tomatkompot

Krebinetter med stuvede grønærter

Krebinetter med stuvede grønærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Dobbeltpanerede skrubbefileter med pastinak- og kartoffeltern
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)