Glem alt om Mou, den grønne suppe her er lige så hurtigt og nemt. Suppen vil egne sig lige godt til hovedret, natmad eller forret. Velbekomme siger vi bare!
Personer
Minutter
Har du brug for sund mad med masser af energi? Værsgo! Dette er virkelig en bombe af vitaminer! Og den er hurtig at tilberede, så den kan sagtens laves en aften, hvor du kommer sent hjem fra arbejde eller skal tidligt ud ad døren igen.
Ingredienser
- 1½ l hønsebouillon
- 500 g broccoli
- 4 stilke bladselleri
- 1 fennikel
- 250 g frossen helbladet spinat
- 4 tsk. tørret estragon
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- Lidt purløg
- ¾ Ciabattabrød
Sådan tilberedes den grønne suppe:
- Bring bouillonen i kog.
- Skyl broccolien, og del den i buketter.
- Giv broccolibuketterne et kort opkog i bouillonen, og tag dem op, og gem dem til senere.
- Skær broccolistilken i skiver.
- Skyl bladsellerierne, og skær dem i skiver.
- Rens fenniklen, og skær den i tern.
- Kom broccolistilk, bladselleri, fennikel og spinat i den kogende bouillon, og lad det hele simre i 20 minutter.
- Tilsæt estragon.
- Blend suppen, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt broccolibuketterne.
- Varm suppen igennem.
- Klip purløg fint.
- Skær brødet i skiver, og varm det evt. i ovnen eller på brødrister.
- Servér suppen med en klat yoghurt, et drys purløg og et par skiver brød.
Bliver der rester, så husk, at selvom der er spinat i, må den gerne opvarmes. Læs, sådan genopvarmes spinat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1151/274 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 11 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 158/38
Protein: 2 g
Fedt: <1 g
Kulhydrat: 6 g