Dejlig, stegt hakkebøf med bløde løg og brun sovs. Kan det blive mere dansk – nå ja, og så er det selvfølgelig fedtfattigt. Værsgo! Dansk bøf med løg!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1816/432 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 301/72
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 20 g stegemargarine
- 4 løg
- ½ bouillon terning
- Lidt kulør
- 1 tsk. balsamicoeddike
- ½ l kartoffelvand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 900 g kartofler
- 400 g karotter
- Rødbeder
Sådan tilberedes dansk bøf med løg:
- Skræl kartoflerne og det ene løg, og kog det hele i letsaltet vand, til det er mørt.
- Skræl, og pil de resterende løg, og skær dem i tynde ringe.
- Brun margarinen på en pande, og steg løgene, til de er bløde og har taget lidt farve.
- Form kødet til bøffer, og hak dem let med en kniv på begge sider.
- Hold løgringene varme.
- Kog karotterne i letsaltet vand, til de er møre.
- Blend 100 g af kartoflerne og det kogte løg i ½ l kartoffelvand.
- Tilsæt kulør og bouillonterning.
- Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
- Steg bøfferne på panden, løgene er blevet stegt på, uden tilsætning af ekstra fedtstof.
- Krydr bøfferne med salt og peber. Retten kan fedtmæssigt godt klare, at man smelter 25 g margarine og hælder over bøfferne til sidst. Det giver lidt ekstra smag, men kan sagtens undværes.
- Lad bøfferne hvile 5 minutter.
- Anret kartofler, karotter og rødbeder – gerne de hjemmelavede. Læg en skefuld sovs ved siden af, læg en dansk bøf i sovsen, og godt med løg oven på bøffen.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!