Nu skal du jo ikke tro, det er fordi, det snart er nytår, at vi har dampet torsk i sennepssauce på menuen. Eller måske er det. Men det er i hvert fald også fordi, det smager skønt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 225 g torskefilet
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 400 g kartofler
  • 2 skiver bacon
  • 1 par skiver rødløg
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 2 skiver syltet rødbede
  • 1 æg
  • Lidt grønt – f.eks. persille, spinat eller rucolasalat
  • 2 dl hjemmelavet sennepssauce

Sådan tilberedes dampet torsk i sennepsauce

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker.
  4. Læg fisken i et ovnfast fad, penslet med margarine.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Damp fisken i ovnen i ca. 10 minutter.
  7. Læg ægget i kogende vand, og lad det koge i 6-8 minutter, afhængig af hvor hårdt du ønsker det.
  8. Varm sennepssaucen.
  9. Steg baconen – enten i mikroovnen eller på en stegepande.
  10. Læg det på fedtsugende papir.
  11. Skær rødbedeskiverne i stave.
  12. Riv peberroden
  13. Anret torsk og kartofler i sennepssaucen med de øvrige ingredienser oven på.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1519/362
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    345/83
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med torsk

Torskefilet med sauterede asparges

Torskefilet med sauterede asparges

Madagascartorsk med hvide bønner

Madagascartorsk med hvide bønner

Torsk med rabarbersovs

Torsk med rabarbersovs

Brændende kærlighed fra havet

Brændende kærlighed fra havet

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Dampet torsk i sennepsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)