En skøn aspargessauté der sagtens kan serveres til meget andet end mørksej. Men det er også en lækker mørksej, som får sin egen unikke smag, fordi tomater og citron trænger ned i kødet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g mørksej uden skind
- 2 tomater
- 250 g grønne asparges
- ½ bundt basilikum
- 1 skalotteløg
- 2 dl hvidvin
- 2 dl fløde, 4 %
- Citronsaft
- Lidt olie
- Evt. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes cremet aspargessauté til mørksej bagt med tomat
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C
- Skær fisken i portionsstykker, der er ens i tykkelsen.
- Læg dem i et ovnfast fad, der er sprayet med lidt olie, og krydr fisken med salt og peber.
- Fjern kernerne fra tomaterne, skær tomatkødet i tern, og bland dem sammen med lidt citronsaft, 1 tsk. olie, salt og peber.
- Fordel tomaterne oven på fisken, og sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter. Fisken må gerne trække tildækket med stanniol i ca. 5 minutter bagefter, inden den serveres.
- Pil skalotteløget, og hak det fint.
- Kassér det nederste af aspargeserne, og skær aspargeserne i skrå stave.
- Sautér skalotteløgene i et spray olie, til de er bløde.
- Tilsæt herefter aspargeserne.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt fløde, og lad igen væden koge ind, til sautéen får en cremet konsistens (kan evt. jævnes med lidt majsstivelse).
- Tilsæt friskhakket basilikum lige inden servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1590/379 - Energifordeling:
Protein: 40 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 383/92
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Cremet aspargessauté til mørksej bagt med tomat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Muuums, det ser lækkert ud !
Det smager også rigtig lækkert 🙂