Let og lækkert. Egentlig var det meningen, vi skulle have haft hollandaisesovs til, men ”en eller anden” kom til at tage forkert 🙂 Det smagte nu lækkert alligevel, så den fejl kan vi godt finde på at gentage.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter – inkl. trækketid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1788/426 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 414/99
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 600 g pollackfileter
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. tørret oregano
- ½ tsk. tørret timian
- 1 brev fedtfattigt bearnaisepulver (f.eks. Queen)
- 2½ dl minimælk
- 5 gulerødder
- 125 g rosiner
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes citronmarineret pollack:
- Pisk citronsaft, olie (gem lidt til at pensle med), timian, oregano og 1 tsk. salt sammen.
- Læg fileterne i et fad, og hæld citronmarinaden over.
- Lad det trække 1 time.
- Skræl, og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pensl 5 stykker folie med lidt olie, og fordel fisken på stykkerne.
- Luk folien om fisken, og sæt dem i ovnen i 10-15 minutter.
- Pisk mælk og bearnaisepulver sammen.
- Kog op under omrøring.
- Smag til med salt og peber.
- Riv, eller hak gulerødderne fint.
- Tilsæt rosiner.
- Servér.
Dommen: