Så synger fuglene igen i det lille hjem. Lækkert, lækkert, lækkert. Den kolde ingefærsauce til lun citrondampet laks. Det giver en helt fantastisk smag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2176/518 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/89
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 2 dl fromage frais
- ½ spsk. fintrevet citronskal
- 1 tsk. revet ingefær
- ½ dl fintklippede dildkviste
- ½ spsk. flydende honning
- ½ porre
- 50 g frisk ingefær
- 1 citron
- 1 spsk. hvid balsamicoeddike
- Hele dildkviste
- 4 laksefileter med skind
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
- 600 g sukkerærter
- Dildkviste
- 4 citronbåde
- 100 g cherrytomater
Sådan tilberedes citrondampet laks med kold ingefærsauce:
- Rør fromage frais, citronskal, ingefær, klippet dild, honning og ¼ tsk. groft salt sammen i en skål.
- Stil saucen tildækket i køleskabet.
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Rengør porren, og skær den i mindre stykker.
- Skræl ingefæren, og skær den i skiver.
- Skyl citronen, og skær den i skiver.
- Kom porrer, ingefær, citron, balsamicoeddike, dild og 1 spsk. groft salt i en stor gryde, og hæld 1 liter vand ved.
- Bring lagen i kog, og kog den under låg i ca. 10 minutter.
- Kom laksefileterne i lagen, og kog dem ved svag varme i ca. 12 minutter.
- Kog sukkerærterne i letsaltet vand i et par minutter.
- Tag ingefærsaucen ud af køleskabet, og smag til lige inden servering.
- Halver cherrytomaterne, og drys dem med lidt groft salt.
- Servér dampet laks og ingefærsauce med citronbåde og en dildkvist.
Dommen: