Cheesecake med ananas og uden ost er kagen, der skal bages i køleskabet. Kagen er dejlig forfriskende. Der kan også bruges andre frugter, mandariner, ferskner eller lignende.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 dåse ananas
- 12 blade husblas
- 500 g fromage frais
- 125 g lyst rørsukker
- 1 stang vanilje
- 1,5 dl minimælk
- 120 g Digestive kiks
- 30 g mandler
- 150 g akaciehonning
Sådan tilberedes cheesecake med ananas og uden ost
- Kog saft og ananas i 3 minutter.
- Si saften fra ananasserne, gem saften, og fordel ananasstykker i bunden af en springform beklædt med film.
- Læg 3 blade husblas i blød i vand, så det dækker, i 5 minutter, smelt de afdryppede blade i en gryde, med det vand der hænger ved. Afkøl det en smule, og bland det med halvdelen af ananassaften, hvorefter den hældes over ananasstykkerne. Sæt det på køl i min. 30 minutter.
- Rør fromage frais, rørsukker og vaniljekorn grundigt sammen til en fromage.
- Ryst mælken i en shaker, til den bliver cremet, og bland den i fromagen.
- Udblød de sidste 9 blade husblas, og smelt som før. Afkøl det i ca. 3 spsk. ananassaft, og bland det med fromagen.
- Hæld fromagen forsigtigt over den stivnede geleblanding, og stil på køl i endnu 2-3 timer.
- Hak kiks og mandler, og blend det sammen med honningen. Læg blandingen forsigtigt oven på fromagen.
- Pres det med film eller et låg, og sæt ostelagkagen på køl igen i minimum 5 timer.
- Når kagen vendes ud, danner kikse-mandel-honning-blandingen bunden, og ananas-”geleen” er toppen af kagen.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 30 minutter + afkøling i min. 7-8 timer
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1239/295 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 71 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 691/164
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 29 g
Informationer
Opskriftens navn
Cheesecake med ananas og uden ost
Forfatter
Beate Grandah
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on