En butternutsquash er – som navnet siger – en squash. Den smager lidt hen ad græskar. Den kan købes i velassorterede supermarkeder. Denne ret kan uden ris serveres som en forret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja, kyllinge-wokken
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2396/571 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 62 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 460/110
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 1 butternutsquash
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 røde snackpeberfrugter
- 3 porrer
- 1 tsk. mandelolie
- Saften af 2 limefrugter
- 3 spsk. fiskesauce
- 1 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- ½ dl + 4 spsk. soyasauce
- 1 tsk. ristet sesamolie
Tilbehør:
- 4 dl ris
- Frisk koriander
- Ca. 1 tsk. chiliflager
Sådan tilberedes butternutsquash med asiastisk tilbehør:
- Hak hvidløg og ingefær fint, og rør det med de 4 spsk. soyasauce og sesamolien til en marinade.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær butternutsquashen over på langs, og skær hver del i 2 cm tykke skiver på langs. Der skal bruges en meget skarp kniv og gerne lang. Gem endeskiverne i plastpose på køl, og skær dem i stave, og steg dem sammen med kartofler, gulerødder og lignende i ovnen som tilbehør til aftensmaden en anden dag. Eller skær dem i skiver, og lav dem til chips.
- Fjern kernerne, og læg dem til side.
- Læg butternutsquashskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem på begge sider med ingefærmarinaden.
- Bag dem i ovnen i 40 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjern alle trævler på kernerne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme. Ryst panden ofte.
- Tilsæt det sidste soyasauce, når kernerne er tørre og begynder at blive brune.
- Ryst panden omhyggeligt.
- Afkøl kernerne.
- Skær kyllingen i tynde strimler.
- Skær peberfrugterne i halve, og skær dem i tynde strimler.
- Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
- Brun kyllingen hurtigt i mandelolien i en wok (en pande kan også anvendes).
- Tag kyllingen op.
- Svits peberfrugter og porrer i 5 minutter, og læg kyllingen tilbage i wokken.
- Tilsæt limesaft og fiskesauce.
- Anret kyllinge-wokken i hullet i butternutsquashskiverne, drys med de ristede græskarkerner, lidt chiliflager og koriander. Det er valgfrit, om man ønsker at spise skrællen. Den smager fint, hvis ikke den bliver stegt for hårdt.
Dommen: