Braiseret mørksej med citronsauce smager lækkert. Du kan godt bruge en anden fisk end mørksej, men den skal helst være lidt fast i kødet, da det ellers bliver til “plukfisk”. En lækker, let og frisk ret.

Personer

Minutter

Da retten bortset fra 50 g stegemargarine kun er fremstillet af lutter fedtfattige og lækre sager er retten naturligvis fedtfattig.

Ingredienser

  • 750 g mørksej
  • 1 citron
  • 50 g sukker
  • 200 g knoldselleri
  • 1 bdt. persille
  • 50 g margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 250 g grønne asparges

Sådan tilberedes braiseret mørksej med citronsauce

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Stik huller i citronen med en strikkepind, og kog citronen med sukker, 100 g salt og så meget vand at det dækker. Kog for fuldt blus til citronen er så blød, at den kan trykkes sammen.
  3. Del citronen i to, fjern kødet, og skær citronskallen i grove tern.
  4. Tænd ovnen på 180° C.
  5. Skær sellerien i tern, og steg den i lidt af margarinen i en støbejernsgryde – eller andet, der kan tåle at komme i ovnen.
  6. Rens, og ordn fisken, og skær den i mindre stykker, og brun den hurtigt på begge sider i lidt af margarinen. Krydr med salt og peber.
  7. Læg fisken oven på sellerien, tilsæt lidt vand, og “bag” det hele i gryden i ca. 15 minutter.
  8. Smelt resten af margarine i en lille gryde.
  9. Tilsæt plukket persille og citronskallen.
  10. Servér det hele med kolde grønne asparges.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1607/383
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    314/75
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med knoldselleri

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Okseossobuco

Okseossobuco

Grøntsagsbiksemad

Grøntsagsbiksemad

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Braiseret mørksej med citronsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)