Braiseret mørksej med citronsauce smager lækkert. Du kan godt bruge en anden fisk end mørksej, men den skal helst være lidt fast i kødet, da det ellers bliver til “plukfisk”. En lækker, let og frisk ret.
Personer
Minutter
Da retten bortset fra 50 g stegemargarine kun er fremstillet af lutter fedtfattige og lækre sager er retten naturligvis fedtfattig.
Ingredienser
- 750 g mørksej
- 1 citron
- 50 g sukker
- 200 g knoldselleri
- 1 bdt. persille
- 50 g margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 250 g grønne asparges
Sådan tilberedes braiseret mørksej med citronsauce
- Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
- Stik huller i citronen med en strikkepind, og kog citronen med sukker, 100 g salt og så meget vand at det dækker. Kog for fuldt blus til citronen er så blød, at den kan trykkes sammen.
- Del citronen i to, fjern kødet, og skær citronskallen i grove tern.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær sellerien i tern, og steg den i lidt af margarinen i en støbejernsgryde – eller andet, der kan tåle at komme i ovnen.
- Rens, og ordn fisken, og skær den i mindre stykker, og brun den hurtigt på begge sider i lidt af margarinen. Krydr med salt og peber.
- Læg fisken oven på sellerien, tilsæt lidt vand, og “bag” det hele i gryden i ca. 15 minutter.
- Smelt resten af margarine i en lille gryde.
- Tilsæt plukket persille og citronskallen.
- Servér det hele med kolde grønne asparges.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1607/383 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 314/75
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Braiseret mørksej med citronsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on