Der er vist ikke ret mange – børn eller voksne – der ikke kan lide brændende kærlighed, men tit bliver det serveret svømmende rundt i stegefedt. Det er dog slet ikke nødvendigt. Denne version smager skønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1593/379 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 70 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 278/66
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1¼ kg kartofler
- 3 dl minimælk
- 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 10 g stegemargarine
- 400 g champignoner
- 3 løg
- 2 gulerødder
- 1 dl vand
- 1/4 grøntsagsbouillonterning
- 1½ spsk. grovkornet sennep
- 1 dl fintklippet purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 100 g agurkesalat
Sådan tilberedes brændende kærlighed uden kød:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld derefter vandet fra, og damp kartoflerne tørre.
- Skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
- Pil løgene, og skær dem i halve ringe.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Lad stegemargarinen blive gyldne på en pande.
- Steg champignoner og løg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 minutter.
- Tilsæt gulerødder, vand, bouillonterning, sennep, salt og peber, og kog grønsagerne i ca. 1 minut.
- Smag til med salt og peber.
- Mos kartoflerne groft, f.eks. med en grydeske.
- Vend mælk, flydende margarine.
- Smag til med salt og peber.
- Servér kartoffelmosen med grønsagerne, agurkesalat og klippet purløg. Voila brændende kærlighed uden kød.
Dommen: