En gammelkendt ret – brændende kærlighed – i nye klæder. Brug hvad du har af krydderurter eller krydderier på gulerødderne.
Vi elsker brændende kærlighed, og som sådan finder vi ingen grund til at pille ved den lækre, gamle danske ret, men en gang imellem synes vi alligevel, at det er spændende at prøve noget nyt – også selvom det gamle er godt nok, og det betyder bestemt ikke, at vi har kasseret den anden version af brændende kærlighed.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1882/448 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 71 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 366/87
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 4 skiver stegt flæsk uden svær
- 2 æbler
- 2 løg
- 1 kg kartofler
- 1 dl minimælk
- 4 skiver rugbrød
- 25 g stegemargarine
- 3/4 kg gulerødder
- Persille
- Tørret rosmarin
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1-2 spsk. vand
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes brændende kærlighed og bagte gulerødder:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl gulerødderne, og halver dem på langs.
- Læg dem på et stykke bagepapir, og kom flydende margarine, persille, rosmarin og vand ved. Krydr med salt og peber.
- Pak gulerødderne ind i bagepapiret – ikke stramt. Lidt ligesom en konditorkage.
- Sæt gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er næsten møre.
- Skær flæsket, rugbrødsskiver, løg og æbler i tern.
- Smelt margarine på en stegepande, og svits løgene heri, til de tager farve.
- Tilsæt flæsket, til det er varmt.
- Tilsæt rugbrødet, til det er ristet.
- Tilsæt til sidst æblerne, til de er varme.
- Pisk og mos kartoflerne med mælken.
- Smag til med salt og peber.
- Servér gulerødderne til den brændende kærlighed, evt. med et drys grønt.
Dommen: