Bønnegryde er en saftig ret, som sagtens kan spises dagen efter kold til frokost. Husk at sætte bønnerne i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1896/451 - Energifordeling: Protein: 32 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 445/106
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser :
- 4 dl spinat
- 2½ spsk. olivenolie
- 1 rød chili
- 3½ spsk. eddike
- 260 g pintobønner
- 600 g kalkunbryst
- 470 g gulerødder
- 4 tomater
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bønnegryde med tag af gulerod og spinat:
- Skyl bønnerne og sæt dem i blød i 1 l vand i mindst 8 timer, men gerne længere.
- Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i usaltet vand i ca. 35 minutter, til de er møre, men uden at koge ud.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Vend dem med eddike, 1½ spsk. olivenolie og salt.
- Skyl spinaten. Slyng den i en salatslynge eller tør den forsigtigt i et viskestykke.
- Vend gulerødder og spinat sammen, og krydr med salt.
- Skær kalkunkødet i tern, og steg det i 1 spsk. olie på en varm pande, til det er godt brunet, og krydr med salt og peber.
- Skær tomaterne i både og kom dem på panden med kødet.
- Kom en smule vand ved, og lad det hele stege i 5-10 minutter.
- Lad bønnerne dryppe af i et dørslag.
- Befri chilien for frø og frøvægge, og skær chilien i tynde skiver.
- Kom chili og bønner på panden.
- Vend rundt, og smag den varme bønnegryde til med salt.
Velbekomme!
Husk at sætte bønner i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.
Hvis du vil have retten stærkere, kan du komme frø og rørvægge fra chilien i også.
Udelad kødet, det kan sagtens undværes, hvis du vil lave en vegetarret.
Dommen: