Det meste af den tid der går med at tilberede denne ret, er heldigvis ikke noget man har nøde at overvåge. For kødet skal stå og passe sig selv/simre i 1½-2 timer, til rødvinen er kogt ned.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2218/528 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 52 %
Alkhol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/78
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 750 g magert oksekød i strimler
- 5 løg
- 250 g champignoner
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- 1½ spsk. mel
- 1 ds. tomatpasta
- ½ tsk. tørret merian
- ½ tsk. tørret timian
- 1 laurbærblad
- 3 dl rødvin
- 1 dl bouillon
- 4½ dl minimælk
- Muskat
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1½ kg kartofler
- 1 kg blandede grøntsager
Sådan tilberedes bøf Bourgogne:
- Skær løg og hvidløg skiver, og svits dem i 1 spsk. olie, til de er gyldne.
- Tag løgene op.
- Brun kødet i den anden spsk. olie.
- Tilsæt mel, merian, timian og laurbærblad.
- Tilsæt bouillon, tomatpasta og vin.
- Kødet skal lige være dækket.
- Rør godt rundt, og lad det hele simre under låg 1½ -2 timer.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
- Kog grøntsagerne møre i letsaltet vand.
- Tilsæt de gyldne løg til kødet, ½ time før retten er færdig.
- Rens champignonerne, skær dem evt. i mindre stykker, og tilsæt dem 10 min. før, retten er færdig.
- Tilsæt mere bouillon, hvis retten er for tyk.
- Smag til med salt og peber.
- Pisk de kogte kartofler op med varm minimælk, til det bliver til en mos, og smag til med salt, peber og muskat.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!