Bankekød er en gammelkendt ret, men i denne ret, bankekød med indisk touch, har vi givet den lidt nye tiltag. Selv kartoffelmosen har fået et pift i en anden retning.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g oksebov eller -tykkam
- 2 tsk. stødt allehånde
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. tørret timian
- 2 spsk. hvedemel
- 3 tsk. olie
- 3 løg
- 300 g bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. chiliflager
- 2 laurbærblade
- 1 fennikel
- 1 stort æble – helst syrligt
- 600 g kartofler
- 3 dl minimælk
- 1/2 bdt. persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bankekød med indisk touch
- Skær kødet i tynde skiver, og bank dem let med den flade side af en kokkekniv.
- Bland 2 tsk. salt, 2 tsk. peber, allehånde, koriander og timian i en pose.
- Tilsæt kødet og ælt, gnid, ryst og vend, så krydderierne bliver godt fordelt på kødet.
- Tilsæt herefter mel, og gentag proceduren.
- Steg kødet i en stor stegegryde i 2 tsk. olie på begge sider til kødet har taget lidt farve – ca. 2 minutter på hver side.
- Pil løgene, og skær dem i både.
- Skær bladselleri i tykke skiver.
- Hak hvidløgene.
- Vend løg, bladselleri, hvidløg, chili og laurbærblade i gryden sammen med kødet.
- Hæld ½ l vand ved, og læg låg på.
- Lad retten simre for svag varme, til kødet er helt mørt – ca. 1 time.
- Skær fennikel i tern.
- Skræl æblet, og skær det i både.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte.
- Svits fennikelternene i 1 tsk. olie 2-3 minutter i en stor gryde, vend æblerne i, og svits yderligere 1 minut.
- Tilsæt kartoflerne, og hæld vand ved til det dækker.
- Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 30 minutter.
- Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre på eftervarme.
- Skyl, og hak persillen.
- Varm mælken og persillen op i en gryde.
- Pisk kartoflerne til mos, pisk den varme mælk i, og smag til med salt og peber.
- Servér kartoffelmosen til det lækre bankekød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1899/452 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 306/73
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Bankekød med indisk touch
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Mums.. Riggtig lækker vintedmad med et indisk touch!
Det ligner noget, jeg skal lave en af dagene.. Nu når det virkelig er koldt.
Kig forresten forbi mig, hvis du lyster, jeg har en lille give away kørende i dag 🙂
k.h. Signe / girlslovefood
Hej Signe.
Håber der kommer rigtig mange forbi din blog. Rigtig god karma at lave en give away på min fødselsdag 😀
K.h Beate.
Jeg skulle helt sikkert have gjort som dig, og givet den fuld skrald med krydderierne, da jeg i går forsøgte mig med en klassisk millionbøf. Den ville også have haft godt af et indisk touch.
Hej Emilie
En portion klassisk millionbøf er da heller ikke at foragte, men ja, krydderier kan være ret undervurderede 🙂
//Beate