Ønsker du at servere noget helt exceptionelt til påskefrokosten? Prøv med disse mosaik-æg. Det er nemt, og de er smukke. Og så kan de spises.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 hvide æg
- Frugtfarve(r)
Sådan laver du fine mosaik-æg
- Læg æggene i en gryde, og dæk med vand.
- Bring vandet i kog, og kog æggene 10 minutter herefter.
- Lad æggene køle helt af, tør dem evt. fri for vand.
- Slå let på skallen – f.eks. med en ske. Skallen skal krakelere, men stadig hænge godt fast.
- Hæld en tsk. frugtfarve i en frysepose, og kom et af æggene ned i posen.
- Vend ægget godt rundt, så farven trænger ind i alle revner.
- Lad ægget ligge i posen i en halv times tid.
- Gør på samme måde med de 3 sidste æg.
- Brug gerne flere æg, men en pose til hver farve.
- Til sidst stænkes æggene med en anelse lys eddike, så farven fikseres.
- Pil ægskallen af i så store stykker som muligt, og brug dem som pynt på påskebordet.
God fornøjelse og god påske!
- Kategori: Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej