Selv om du er kommet i gang med at spise sundt, sker det før eller senere, at du begynder at miste motivationen. Sker det, så søg råd i vores 10 tips til hvordan du holder fast i de sunde vaner.

Der kan være mange grunde til, at du har besluttet dig for at du eller hele din familie skal leve og spise sundere. Det kan være fordi du gerne vil

 • leve længere,
 • få en bedre kondi,
 • undgå livsstilssygdomme
 • eller for slet og ret at tabe dig/jer.
Men uanset hvad grunden er, så vil der før eller senere komme perioder, hvor det er svært at holde fast i den sunde madstil.
Til sådanne situationer har vi samlet en række råd, du enten bør følge altid eller som du kan ty til, når du synes det er svært at holde sig til de sunde madvaner.
 1. Spring ikke måltider over – du spiser bare så meget mere gennem dagen.
 2. Tyg maden ordentlig. Forbrændingen starter i mundhulen.
 3. Skriv kostdagbog. ALT skal med, også den ene lille vingummi, der måske blev til flere – så kan du altid se, hvor det gik galt, hvis det gik galt.
 4. Tving ikke dig selv til at spise ting, du ikke kan lide, bare fordi det er sundt – det holder ikke i længden.
 5. Er du “faldet i”, så er chancen jo ikke forspildt af den grund. Op på hesten igen og derudaf med flere kilo, der rasler af. Spiser du sundt hver dag, er der en stor chance for, at et enkelt, lille fejltrin ikke ødelægger det store billede.
 6. Spiser du sundt, for at tabe dig, så vej dig mindst en gang om ugen, og nyd, hvordan vægten falder. Skriv gerne dine tal ned.
 7. Bestem dig for én dag i løbet af ugen, hvor du vil nyde et glas vin, en håndfuld chips, et godt stykke chokolade, eller hvad det nu er, du har svært ved at undvære. Men kun én dag, og lad være med at drikke hele flasken med vin, spise hele posen med chips eller æde dig en mavepine til i slik .
 8. Spis, inden du er sulten – bare en gulerod, et æble eller lignende – så du ikke bliver så sulten, at du overspiser ved næste måltid.
 9. Køb aldrig ind, når du er sulten.
 10. Sørg for at have sunde snacks liggende, hvis du skulle få brug for et hurtigt mellemmåltid.
Hvis du spiser sundt, bevæger dig dagligt og “lytter” til rådene herover, så skal du nok hurtig komme på rette vej igen.

Bliv en sundere kok

Har du brug for mere inspiration, så bliv en sundere kok på fem uger med vores kursus, du kan tilmelde dig her på siden.

I løbet af fem uger modtager du en ny madplan hver uge med masser af dine kendte retter i en sundere version, samt en masse nye spændende retter, du ellers aldrig ville have fået smagt.

Sammen med madplanen får du en komplet indkøbsliste, så du sparer den daglige tur til supermarkedet midt i ulvetimen – og så får du sundere opskrifter på alle dine livretter. Lige til at gå til!

Samtidig får du også mulighed for at stille spørgsmål til sidens bag”mand”, der er uddannet kostvejleder. For at sikre, at du kan fortsætte din sunde levevis efter kurset, får du også inspiration til, hvordan du laver din egen madplan, tilbereder maden på en sundere måde og køber sundere ind uden at det springer madbudgettet.

Derfor slipper vi dig heller ikke efter de fem uger! Faktisk har du adgang til alle opskrifter, madplaner og forummet i 3 måneder, så du fortsat kan stille spørgsmål og udveksle erfaringer med ligesindede, når du skal til at stå på egne ben.