Tarte Tatin/ er en fransk æbletærte bestående af karamelliserede æblestykker, bagt tærtedej på toppen. Men her får du altså en tarte tatin med små rødbeder.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG
 
Tarte betyder pie/tærte, og Tatin er navnet på den familie der angiveligt skulle være “opfinderen” af tærten på den ene eller anden måde. Der findes flere anekdoter om den berømte tærtes oprindelse. Så i virkeligheden burde denne ret måske hedde “tarte à la betteraves” (tærte med rødbeder). En smagsoplevelse er den under alle omstændigheder.

Ingredienser

  • 275 g butterdej, light
  • 10 g stegemargarine
  • 5 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. og 2 tsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. brun farin
  • 350 g små rødbeder (på størrelse med en golfbold.
  • 1-2 skalotteløg – afhængig af størrelse
  • 1 tsk. mild sennep
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes tarte tatin med små rødbeder

  1. Rul butterdejen ud (ca. ½ cm i tykkelse).
  2. Læg en ovnfast stegepande (20 cm i diameter) omvendt på dejen, og skær en cirkel ud.
  3. Pak cirklen ind i plastfolie, og læg den i køleskabet.
  4. Skrub rødbederne, og skær dem i halve.
  5. Tænd ovnen på 190° C.
  6. Varm margarine og 1 spsk. olie op på stegepanden.
  7. Tilsæt 2 tsk. æblecidereddike, farin, lidt salt og peber, og rør undt.
  8. Tilsæt rødbeder, og vend det rundt. Sørg for, at der er rødbeder nok til at fylde panden.
  9. Dæk panden med stanniol, stil den i ovnen, og bag 30-40 minutter, til rødbederne er møre.
  10. Rør imens en vinaigrette af hakket skalotteløg, sennep, 1 spsk. æblecidereddike og 4 spsk. olie og salt og peber.
  11. Tag panden ud af ovnen, og anret rødbederne pænt og tæt med den skårne side opad.
  12. Læg dejen oven på, og klap kanterne ned langs pandens kanter.
  13. Stil panden tilbage i ovnen, og bag tærten 20 minutter, til dejen er hævet og gyldenbrun.
  14. Lad tærten køle af på panden i 15 minutter.
  15. Vend den ud ved at lægge en stor tallerken oven på panden, og vend rundt.
  16. Hæld evt. saft fra panden over rødbederne.
  17. Dryp vinaigretten over tærten, og servér.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1870/445
  • Energifordeling:
    Protein: 5 %
    Fedt: 59 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    972/232
    Protein: 3 g
    Fedt: 15 g
    Kulhydrat: 20 g

Andre opskrifter med rødbede

Rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Bøf med rødbedesalat

Bøf med rødbedesalat

Rødbedeboller – Kommunistboller

Rødbedeboller – Kommunistboller

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tarte tatin med små rødbeder
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)