Tarte Tatin/ er en fransk æbletærte bestående af karamelliserede æblestykker, bagt tærtedej på toppen. Men her får du altså en tarte tatin med små rødbeder.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Tarte betyder pie/tærte, og Tatin er navnet på den familie der angiveligt skulle være “opfinderen” af tærten på den ene eller anden måde. Der findes flere anekdoter om den berømte tærtes oprindelse. Så i virkeligheden burde denne ret måske hedde “tarte à la betteraves” (tærte med rødbeder). En smagsoplevelse er den under alle omstændigheder.
Ingredienser
- 275 g butterdej, light
- 10 g stegemargarine
- 5 spsk. rapsolie
- 1 spsk. og 2 tsk. æblecidereddike
- 2 tsk. brun farin
- 350 g små rødbeder (på størrelse med en golfbold.
- 1-2 skalotteløg – afhængig af størrelse
- 1 tsk. mild sennep
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes tarte tatin med små rødbeder
- Rul butterdejen ud (ca. ½ cm i tykkelse).
- Læg en ovnfast stegepande (20 cm i diameter) omvendt på dejen, og skær en cirkel ud.
- Pak cirklen ind i plastfolie, og læg den i køleskabet.
- Skrub rødbederne, og skær dem i halve.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Varm margarine og 1 spsk. olie op på stegepanden.
- Tilsæt 2 tsk. æblecidereddike, farin, lidt salt og peber, og rør undt.
- Tilsæt rødbeder, og vend det rundt. Sørg for, at der er rødbeder nok til at fylde panden.
- Dæk panden med stanniol, stil den i ovnen, og bag 30-40 minutter, til rødbederne er møre.
- Rør imens en vinaigrette af hakket skalotteløg, sennep, 1 spsk. æblecidereddike og 4 spsk. olie og salt og peber.
- Tag panden ud af ovnen, og anret rødbederne pænt og tæt med den skårne side opad.
- Læg dejen oven på, og klap kanterne ned langs pandens kanter.
- Stil panden tilbage i ovnen, og bag tærten 20 minutter, til dejen er hævet og gyldenbrun.
- Lad tærten køle af på panden i 15 minutter.
- Vend den ud ved at lægge en stor tallerken oven på panden, og vend rundt.
- Hæld evt. saft fra panden over rødbederne.
- Dryp vinaigretten over tærten, og servér.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1870/445 - Energifordeling:
Protein: 5 %
Fedt: 59 %
Kulhydrat: 36 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 972/232
Protein: 3 g
Fedt: 15 g
Kulhydrat: 20 g
Informationer
Opskriftens navn
Tarte tatin med små rødbeder
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on