fbpx

Syltede valnødder i honning

Syltede valnødder i honning

Det er sæson for valnødder. Det eneste dårlige man kan sige om valnødder, er at de er pakket godt ind, men for pokker de smager godt og ikke kun rå. Her får du opskriften på syltede valnødder i honning – det smager himmelsk på stykke brie eller skimmelost.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG
 
Desværre er de ikke fedtfattige, valnødderne i sig selv har et fedtindhold på 64,3 g pr. 100 g valnødder – godt nok med flest af den gode slags. Og på den anden side du skal jo heller ikke spise dig mæt i det. 😉

Ingredienser

  • 100 g valnøddekerner – du skal regne med at over halvdelen af en valnød er skal, så hvis du har valnødder med skal, bør du beregne ca. 225 g valnødder
  • 5 spsk. honning
  • ½ dl hvid balsamicoeddike
  • Skrællen af 1 appelsin
  • ½ dl appelsinsaft

Tilbehør

  • 4 skiver rugbrød
  • 20 g smør
  • 4 skiver mager ost, skimmel, brie eller hvad du nu vil servere

Sådan tilberedes syltede valnødder i honning

  1. Tag skallen af valnødderne.
  2. Skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler – husk, det hvide må ikke komme med, det smager bittert.
  3. Pres ½ dl appelsinsaft af appelsinen.
  4. Kom valnøddekernerne i en gryde med ca. 3 dl vand, og lad dem koge i ca. 2 minutter.
  5. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
  6. Kom honning og balsamicoeddike i en gryde, og bring det i kog.
  7. Tilsæt valnødder, appelsinskræl og appelsinsaft.
  8. Bring blandingen i kog, og kog den ved jævn varme i ca. 5 minutter, til den er sirupsagtig.
  9. Hæld de syltede valnødder med sirup i en skål, og lad dem stå tildækket ved stuetemperatur i mindst 2 timer.
  10. Rist rugbrødet i/på en brødrister.
  11. Smør hver skive med ca. 5 g smør.
  12. Kom ost på, og top til sidst med de lækre syltede valnødder.

Opbevaring

De syltede valnødder kan holde sig i køleskabet i ca. 2 uger.

  • Kategori: Konservering
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1697/404
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 49 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1259/301
    Protein: 8 g
    Fedt: 17 g
    Kulhydrat: 30 g

Andre opskrifter med nødder

Fyldte skinkeschnitzler

Fyldte skinkeschnitzler

Rødspætteruller med pesto af nødder

Rødspætteruller med pesto af nødder

Vegansk kødsovs

Vegansk kødsovs

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Syltede valnødder i honning
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

STOP MADSPILD – Bogen

Annonce

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This