Det er sæson for valnødder. Det eneste dårlige man kan sige om valnødder, er at de er pakket godt ind, men for pokker de smager godt og ikke kun rå. Her får du opskriften på syltede valnødder i honning – det smager himmelsk på stykke brie eller skimmelost.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Desværre er de ikke fedtfattige, valnødderne i sig selv har et fedtindhold på 64,3 g pr. 100 g valnødder – godt nok med flest af den gode slags. Og på den anden side du skal jo heller ikke spise dig mæt i det. 😉
Ingredienser
- 100 g valnøddekerner – du skal regne med at over halvdelen af en valnød er skal, så hvis du har valnødder med skal, bør du beregne ca. 225 g valnødder
- 5 spsk. honning
- ½ dl hvid balsamicoeddike
- Skrællen af 1 appelsin
- ½ dl appelsinsaft
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød
- 20 g smør
- 4 skiver mager ost, skimmel, brie eller hvad du nu vil servere
Sådan tilberedes syltede valnødder i honning
- Tag skallen af valnødderne.
- Skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler – husk, det hvide må ikke komme med, det smager bittert.
- Pres ½ dl appelsinsaft af appelsinen.
- Kom valnøddekernerne i en gryde med ca. 3 dl vand, og lad dem koge i ca. 2 minutter.
- Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
- Kom honning og balsamicoeddike i en gryde, og bring det i kog.
- Tilsæt valnødder, appelsinskræl og appelsinsaft.
- Bring blandingen i kog, og kog den ved jævn varme i ca. 5 minutter, til den er sirupsagtig.
- Hæld de syltede valnødder med sirup i en skål, og lad dem stå tildækket ved stuetemperatur i mindst 2 timer.
- Rist rugbrødet i/på en brødrister.
- Smør hver skive med ca. 5 g smør.
- Kom ost på, og top til sidst med de lækre syltede valnødder.
- Kategori: Konservering
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1697/404 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1259/301
Protein: 8 g
Fedt: 17 g
Kulhydrat: 30 g
Informationer
Opskriftens navn
Syltede valnødder i honning
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on