Husker du Danpos lørdagskylling? Du ved den i foliebakken – lige til at sætte i ovnen. Det var nemt, det smagte godt, og opvasken var overskuelig. Men i 2006 var det slut. Retten gav ikke længere overskud, og produktionen stoppede. Men ved du hvad? Du kan lave den selv.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

I mere end 20 år kunne du købe Danpos lørdagskylling. Og den var et hit i en årrække. Faktisk findes ordet ”lørdagskylling” i Den Danske Netordbog, hvor betydningen forklares som: ”færdigparteret, ovnklar kylling i stegebakke, der købes som frostvare i supermarkeder”.

Jeg parterer og bruger ikke en hel kylling. Jeg bruger kun overlår for et ensartet stegt resultat. Men andre – eller flere – dele af kylling kan sagtes anvendes. Dog kan det så være nødvendigt at regulere stegetiden.

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde chilipebre
  • 8 kyllingeoverlår
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. lys balsamicoeddike
  • 1 spsk. sojasauce
  • 4 spsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes lørdagskylling

  1. Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i mindre stykker.
  4. Skyl chilipebrene, og flæk dem på den lange led.
  5. Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
  6. Læg kyllingeoverlårene oven på grøntsagerne.
  7. Pisk begge typer olie, balsamico, soja og paprika sammen til en marinade.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Fordel marinaden i fadet, og vend det godt rundt.
  10. Drys lidt salt på kødet, og sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

Synes du, det er for ensformigt med ”kun” bagekartofler, kan du sagtens tilføje andre rodfrugter – gulerødder, pastinak osv. og så skære lidt ned på mængden af kartofler.

Lørdagskylling kan også tilberedes i airfryer. 180° C i ca. 35-40 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Saften, der kommer ud, når du stikker i kødet, skal være klar/gennemsigtig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2850/679
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 60 %
    Kulhydrat: 23 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    769/184
    Protein: 8 g
    Fedt: 13 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kylling

Hotwings

Hotwings

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

Nachos med kylling og guacamole

Nachos med kylling og guacamole

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Lørdagskylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)