Husker du Danpos lørdagskylling? Du ved den i foliebakken – lige til at sætte i ovnen. Det var nemt, det smagte godt, og opvasken var overskuelig. Men i 2006 var det slut. Retten gav ikke længere overskud, og produktionen stoppede. Men ved du hvad? Du kan lave den selv.
Personer
Minutter
I mere end 20 år kunne du købe Danpos lørdagskylling. Og den var et hit i en årrække. Faktisk findes ordet ”lørdagskylling” i Den Danske Netordbog, hvor betydningen forklares som: ”færdigparteret, ovnklar kylling i stegebakke, der købes som frostvare i supermarkeder”.
Jeg parterer og bruger ikke en hel kylling. Jeg bruger kun overlår for et ensartet stegt resultat. Men andre – eller flere – dele af kylling kan sagtes anvendes. Dog kan det så være nødvendigt at regulere stegetiden.
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde chilipebre
- 8 kyllingeoverlår
- 2 dl smagsneutral olie
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. lys balsamicoeddike
- 1 spsk. sojasauce
- 4 spsk. paprika
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes lørdagskylling
- Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Pil løg og hvidløg, og skær også dem i mindre stykker.
- Skyl chilipebrene, og flæk dem på den lange led.
- Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
- Læg kyllingeoverlårene oven på grøntsagerne.
- Pisk begge typer olie, balsamico, soja og paprika sammen til en marinade.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel marinaden i fadet, og vend det godt rundt.
- Drys lidt salt på kødet, og sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
Synes du, det er for ensformigt med ”kun” bagekartofler, kan du sagtens tilføje andre rodfrugter – gulerødder, pastinak osv. og så skære lidt ned på mængden af kartofler.
Lørdagskylling kan også tilberedes i airfryer. 180° C i ca. 35-40 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Saften, der kommer ud, når du stikker i kødet, skal være klar/gennemsigtig.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2850/679 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 60 %
Kulhydrat: 23 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 769/184
Protein: 8 g
Fedt: 13 g
Kulhydrat: 10 g