Ooooh, laksetærte smager så fuglene synger og englene spiller harpe. Men selvom der bruges light butterdej, så kan den ikke holde sig under grænsen på 30 E%.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 300 g røget laks
- 200 g porrer
- 200 g rosenkål
- 1 fed hvidløg
- 1 rulle butterdej light
- 2½ dl fløde 4 %
- ½ dl minimælk
- 4 æg
- Muskatnød
- 25 g parmesanost
- 400 g fennikel
- 2 dl hvidvin
- 5 sorte peberkorn
- 2 laurbærblade
- ½ tsk. korianderfrø
- 3 stilke timian
- 3 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 salathoved
- 8 cherrytomater
- 1 salatløg
Sådan tilberedes laksetærte
- Tænd ovnen på 160° C.
- Skær laksen i tern ca. 2×2 cm.
- Skær porre og rosenkål skæres i grove stykker og blancheres i saltet vand 1 minut.
- Vend laksen med knust hvidløg og de varme grøntsager.
- Beklæd en springform med butterdej, og læg lakseblandingen i.
- Pisk fløde, mælk, æg, salt, peber og muskat sammen, og hæld det over fyldet.
- Drys fintrevet parmesanost over.
- Bag tærten i ca. 20 minutter.
- Skær fennikel i tynde skiver.
- Bring hvidvin, salt, laurbærblade, peberkoriander, koriander og timian i kog.
- Tag gryden fra varmen, tilsæt fennikel, og lad dem stå i lagen, til den er kølet.
- Tag fennikelskiverne op, drys dem med en smule salt, og hæld citronsaft over dem.
- Kog lagen ind til 5 spsk.
- Peberkorn, laurbærblade og korianderfrø sigtes fra.
- Bland lagen med olivenolien, og brug den som dressing.
- Skær tomaterne i halve, pluk salaten, og skær løget i ringe.
- Bland det hele godt sammen.
- Servér til tærten sammen med fennikel.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3015/718 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 46 %
Kulhydrat: 33 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 514/122
Protein: 6 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Laksetærte
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on