En rigtig god grillsauce (sød og sej, som den skal være), et par revelsben (et par tykke stykker flæsk, eller en ribbenssteg skåret i tykke skiver) og så et møde med en grill (eller grillelementet i ovnen, hvis det danske vejr driller igen-igen), og så er der gammeldaws revelsben.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- Ca. 1 kg ribben, revelsben eller ribbenssteg (kogestykke) u/svær
- 2-3 laurbærblade
- 3-4 sorte peberkorn
- 2½ dl vand
- 30 g margarine
- 130 g sukker
- Saft af 1 citron
- 4 tsk. worcestershiresauce
- 3 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- 3 dl fromage frais
- 600 g kartofler kogte kartofler – ikke for store
- 1 blomkål
- ½ agurk
- ¼-½ rødløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes revelsben med frisk salat og sennepsdressing
- Del evt. stegen i passende stykker.
- Kom revelsbenene i en gryde med vand, så det dækker, og bring det i kog.
- Fjern skummet.
- Tilsæt laurbærblade, 1 tsk. salt og peberkorn.
- Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter.
- Rør imens 1 spsk. sennep, honning, 1 tsk. worcestershiresauce, lidt salt og peber sammen i en skål.
- Vend fromage frais i blandingen.
- Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til inden servering.
- Del blomkålen i buketter.
- Skær agurken i halve skiver.
- Skær rødløget i halve, tynde ringe.
- Tag revelsbenene op, og tør dem.
- Bring vand, margarine og sukker i kog i en pande, og kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
- Rør af og til, og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten.
- Kog karamellen ca. 13 minutter, eller til den bliver lysegul.
- Tænd ovnen på grill.
- Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser (3 tsk. worcestershiresauce, 2 spsk. dijonsennep, citronsaft).
- Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Hvis den bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand.
- Vend de kogte revelsben i grillsaucen.
- Læg dem på en bageplade med stanniol.
- Grill revelsbenene i ovnen. Vend dem efter 2-3 minutter, og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.
- Bland kartofler, blomkålsbuketter, agurk og rødløg i en skål eller på et fad, servér dressingen i en skål ved siden af.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2736/651 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 34 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 431/103
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Gammeldaws revelsben med frisk salat og sennepsdressing
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on